Eko-aktivisti poprskali Brandenburška vrata bojom

Eko-aktivisti poprskali Brandenburška vrata bojom

Link na izvornu vijest

Prema priopćenju policije u tijeku je akcija tijekom koje je na Pariškom trgu, tik uz Brandenburška vrata, uhićeno više osoba. Prosvjednici su za prskanje narančaste boje na Brandenburška vrata i Pariški trg na kojem se nalazi francusko i američko veleposlanstvo, upotrijebili remodelirane aparate za gašenje požara u kojima se nalazila boja umjesto sredstva za gašenje.

Većina Nijemaca protiv njihovih akcija

Pripadnici Posljednje generacije su najavili intenziviranje akcija u Berlinu u drugoj polovici rujna pojačanim blokiranjem prometnica. Akcije će biti zaustavljene kada njemačka vlada udovolji zahtjevima prosvjednika, a što uključuje pojačanje mjera za usporavanje klimatskih promjena.

Posljednja generacija zahtijeva da se Njemačka oslobodi fosilnih izvora energije do 2030. dok je vlada kao rok odredila 2045. Novo vodstvo Berlina, s demokršćanskim gradonačelnikom Kaiom Wegnerom na čelu, najavilo je oštrije mjere protiv pripadnika pokreta tijekom najavljenih akcija blokiranja prometa.

Prema posljednjim ispitivanjima javnog mnijenja javnog servisa SWR, 85 posto građana u potpunosti odbacuje akcije Posljednje generacije, a samo četiri posto ih podržava.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?