OVO CRVENO VOĆE PRIVLAČI BLAGOSTANJE SA SVIH STRANA: SIMBOL JE PLODNOSTI I PROSPERITETA

OVO CRVENO VOĆE PRIVLAČI BLAGOSTANJE SA SVIH STRANA: SIMBOL JE PLODNOSTI I PROSPERITETA

Link na izvornu vijest

OVO CRVENO VOĆE PRIVLAČI BLAGOSTANJE SA SVIH STRANA: SIMBOL JE PLODNOSTI I PROSPERITETA

Stručnjaci za ovu oblast često dom oplemenjuju simbolima prirode i kad su u pitanju biljke najčešće se misli na cvijeće.

Međutim, vjerovali ili ne i određene vrste voća mogu simbolički da donesu prosperitet pokretanjem pozitivne energije.

Crvena boja

Jedna od vrlo cijenjenih voćki kod stručnjaka za Feng šui je nar. Ovo voće jarko crvene boje okruglog oblika u sebi ima na stotine živahnih sjemenki nalik na dragulje. Ove sjemenke daju naru značenje plodnosti i sreće za one parove koji žele djecu.

Simbol je či energije, voće koje simbolizuje ciklus života i ponovnog rađanja, držeći sjeme koje kasnije može donijeti više ploda. Boja nara povezuje se sa energijom vatre, koja je povezana sa inspiracijom i prepoznavanjem, pa na poslovnom planu može donijeti brdo plodnih ideja i uspješnih projekata, piše sajt Sprus.

Crvena boja se smatra za oličenje vitalnosti i najpopularniju boju za detalje u Feng šuiju. Danas je nar lako kupiti u bilo kojem marketu, a nekad se smatrao za vrlo rijedak i dragocijen plod. U kineskoj mitologiji kao simbol potomstva činio je trijadu sa jabukom i breskvom. Jabuka je bila oličenje zdravlja i vitalnosti, a breskva dugog života pa ne čudi što su upravo ove tri voćke činile moćno Feng Šui oruđe za prizivanje bogatstva u domu bez obzira da li želite djecu ili uspješan posao.

Prema savjetu stručnjaka za Feng šui ukoliko želite dijete u spavaćoj sobi postavite slike nara ili samu voćku što bliže krevetu. Ukoliko pak želite da inspirišete prosperitet i ideje, stavite korpu sa narom u kuhinju koja je inače u domu povezana sa bogatstvom. Također, motiv nara se može vidjeti u kancelariji ili radnoj sobi, kao simbol izobilja i inspiracije u karijeri ili poslu.

The post OVO CRVENO VOĆE PRIVLAČI BLAGOSTANJE SA SVIH STRANA: SIMBOL JE PLODNOSTI I PROSPERITETA first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?