Pali i rudari - Policija objavila detalje akcije Overdose II: Evo šta su sve pronašli

Pali i rudari – Policija objavila detalje akcije Overdose II: Evo šta su sve pronašli

Link na izvornu vijest

Sarajevska policija, zajedno sa kolegama iz MUP-a RS-a u Sarajevu i Rudom provode akciju Overdose II. Tim povodom iz MUP-a KS su saopćili detalje o dosadašnjem toku ove akcije.

– Policijski službenici Sektora kriminalističke policije i Sektora za policijsku podršku Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, postupajući po naredbama Suda Bosne i Hercegovine, od vrše pretrese na više lokacija na području Kantona Sarajevo. U saradnji s pripadnicima MUP-a Republike Srpske, pretresi se vrše i na području Rudog.

Operativno-taktička akcija Overdose II provodi se pod nadzorom tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, s ciljem dokumentovanja krivičnih djela organizovani kriminal u vezi s neovlaštenim prometom opojnim drogama i neovlaštenim prometom oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe.

U dosadašnjem toku aktivnosti, prilikom pretresa su pronađene određene količine:  NN materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, NN materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, gotovog novca u EUR i BAM valuti, oružja i municije, te mašine za rudarenje kriptovaluta. Također, privremeno su oduzeta i tri putnička motorna vozila.

U službenim prostorijama je u toku kriminalistička obrada nad više osoba.

Akcija Overdose II rezultat je operativnog rada policijskih službenika koji su vršili analizu podataka dobijenih dešifriranjem komunikacija putem Sky aplikacije među osumnjičenim osobama, te je nastavak operativno-taktičke akcije provedene u aprilu ove godine, stoji u saopćenju MUP-a KS.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?