Helezove lažne obavještajne informacije impliciraju da on kao Bošnjak misli da je BiH (samo) bošnjačka

Helezove lažne obavještajne informacije impliciraju da on kao Bošnjak misli da je BiH (samo) bošnjačka

Link na izvornu vijest

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i član Izvršnog obavještajnog odbora Staša Košarac organizirao je danas u Sarajevu sastanak sa direktorom i zamjenikom direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Almirom DŽuvom i Ristom Zarićem.

Povod sastanka su, kako je priopćeno, navodi koje je u javnost iznio ministar obrane BiH Zukan Helez.

“Od rukovodstva OSA-e BiH dobio sam informaciju da su netočne informacije ministra Heleza i da ne postoje obavještajni podaci o navodnom bijegu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, kako to javno tvrdi aktualni ministar odbrane BiH. OSA BiH se ograđuje od javno izrečenih stavova ministra Heleza”, istakao je Košarac.

On je naglasio da je riječ o neistinitim, netočnim i špekulativnim tvrdnjama ministra Heleza, koji u svom narativu koristi dezinformacije u političke svrhe.

“Plasiranje u javnost netočnih informacija i potpunih neistina može se okarakterizirati kao zla namjera ministra Heleza s ciljem urušavanja institucije predsjednika Republike Srpske i diskreditacije Milorada Dodika osobno”, rekao je Košarac.

On je ocijenio da je krajnje vrijeme da politički službenici i nositelji javnih funkcija preuzmu odgovornost za javno izrečene stavove, posebno kada oni ne odgovaraju činjeničnom stanju i usmjereni su na diskreditaciju drugih osoba.

“S obzirom na činjenicu da je ministar Helez u javnost plasirao dezinformacije, od njega očekujem da povuče takve tvrdnje, te da se javno i osbno izvini Miloradu Dodiku”, poručio je Košarac.

Podsjetimo, Helez je rekao da raspolaže obavještajnim podacima prema kojima Dodik priprema bijeg iz BiH. Tom izjavom je zapravo pokazao da on kao i mnogi drugi bošnjački političari hine da je ovo njihova država te da oni mogu imati takve informacije te da ih kao obične kabadahije mogu puštati u javnost bez imalo odgovornosti i straha da čine kazneno djelo. Helez mora otići sa svoje pozicije, što prije to bolje, dodaje ABCportal.info

The post Helezove lažne obavještajne informacije impliciraju da on kao Bošnjak misli da je BiH (samo) bošnjačka first appeared on ABCportal.info.

Objava Helezove lažne obavještajne informacije impliciraju da on kao Bošnjak misli da je BiH (samo) bošnjačka pojavila se prvi puta na ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?