Na sjeveru Švedske pao snijeg kakav u ovom periodu godine nije zapamćen u posljednjih 118 godina

Na sjeveru Švedske pao snijeg kakav u ovom periodu godine nije zapamćen u posljednjih 118 godina

Link na izvornu vijest

Može se reći da je na sjeveru Švedske već počeka zimska sezona. U srijedu meteorološka služba izdala narančasto upozorenje na snijeg i vjetar u kombinaciji sa snježnim padavinama u dijelovima unutrašnjosti sjevernog Norrbotena, a neki gradovi su uvelike obijeljeni.

Zima je uvelike na vratima, bar sudeći prema fotografijama koje nam stižu iz Švedske gdje ovih dana vladaju pravi zimski uvjeti

Kiruna u Laponiji mjeri do 40 cm snijega što je najveća količina snijega u ovom dijelu godine u zadnjih 118 godina. Lokalni promet je privremeno obustavljen, kao i školski autobusi u centru Kirune i Jukasjarvija. Također, neće biti odvoza smeća zbog vremenskih prilika, a općina Kiruna je na svom sluđbenom sajtu zamolila sve stanovnike da na svojim automobilima zamijene zimske gume.

Obilne snježne padavine u kombinaciji sa ljetnim gumama na kamionima za distribuciju također su dovele do toga da većina distribucije novina u Malmfaltenu nije isporučena tijekom noći, piše Norrbottens-Kuriren.

Švedski rujanski rekord za visinu snijega je 62 centimetra u Sosjou u Jamtlandu, a toliko snijega je napadalo 28. rujna 1954. godine.

Međutim, u južnim dijelima Švedske snijeg je daleko. U Skaneu se očekuju temperature i do 25 stupnjeva do kraja ovog tjedna.

The post Na sjeveru Švedske pao snijeg kakav u ovom periodu godine nije zapamćen u posljednjih 118 godina first appeared on ABCportal.info.

Objava Na sjeveru Švedske pao snijeg kakav u ovom periodu godine nije zapamćen u posljednjih 118 godina pojavila se prvi puta na ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?