Izetbegović: Hrvati u BiH su privilegirani, a Bošnjaci diskriminirani

Izetbegović: Hrvati u BiH su privilegirani, a Bošnjaci diskriminirani

Link na izvornu vijest

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović ustvrdio je kako su Hrvati u toj zemlji privilegirani, a hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića optužio je da se miješa u unutarnje poslove BiH.

Gostujući u programu javnog servisa BHT 1 Izetbegović je osudio Milanovića jer je u govoru na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda u New Yorku ukazao na potrebne izmjene izbornog zakona u BiH kako bi se zajamčila ravnopravnost konstitutivnih naroda.

To je izravno i flagrantno miješanje, kazao je Izetbegović dodajući kako to zapravo nije ništa novo kada je u pitanju Milanovićev odnos prema BiH.

Njegova je teza kako Hrvati u BiH svoj status i probleme trebaju rješavati u dogovoru s Bošnjacima, a da Milanović kao predsjednik Hrvatske s tim nema ništa, prenosi Hina.

Izetbegović: Prije se nitko nije izjašnjavao kao Srbin ili Hrvat, svi su bili ”Bosanci ili Bošnjani”

No, pri tom tvrdi kako su Hrvati u BiH zapravo sada privilegirani dok su Bošnjaci diskriminirani.

Biti Hrvat znači tri puta lakše doći do radnog mjesta nego Bošnjak. Bošnjaci u Federaciji Bosne i Hercegovine su ugroženi, oni su građani drugog reda, izjavio je Izetbegović koji je na čelu Stranke demokratske akcije (SDA).

Čović i Krišto s Plenkovićem o aktualnoj političkoj situaciji

Ta je stranka nakon izbora u listopadu 2022. godine bila prisiljena otići u oporbu, a Izetbegović sada tvrdi kako su stranke bošnjačko-građanskog bloka koje su dijelom vladajuće koalicije to postale samo zahvaljujući spremnosti na ustupke Draganu Čoviću i Miloradu Dodiku.

(www.jabuka.tv)

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?