Klubovi iz Srbije su najgori u Evropi ove sezone: U 13 utakmica upisali su 12 poraza

Klubovi iz Srbije su najgori u Evropi ove sezone: U 13 utakmica upisali su 12 poraza

Link na izvornu vijest

Porazima Crvene zvezde, TSC-a i Čukaričkog ove sedmice Srbija je nastavila katastrofalne rezultate ove sezone u eurokupovima.

Crvena zvezda je u Ligi prvaka izgubila od Manchester Cityja rezultatom 3:1, a istim rezultatom su poraženi TSC od West Hama u Evropskoj ligi, te Čukarički od Ferencvaroša u Konferencijskoj ligi.

U ovoj sezoni Srbiju su u Evropi predstavljali i Partizan i Vojvodina koji su ispali odmah u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, a svih pet predstavnika Srbije je u ovoj sezoni u 13 utakmica upisalo samo jednu pobjedu uz čak 12 poraza.

Jedinu pobjedu ove sezone upisao je Partizan protiv azerbejdžanskog Sabaha rezultatom 2:0 u trećem pretkolu Konferencijske lige.

“Mislim da je učinak Srbije od 1-0-12 u prvih 13 utakmica u Evropi najgori ulazak jedne zemlje u sezonu u historiji evropskih kupova. Od Top 30 zemalja sigurno jest, a ovi ispod Top 30 ne mogu ni doći do odigranih 13 utakmica ako zabilježe ovoliko poraza, napisao je na Twitteru Tomislav Globan, profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i stručnjak za nogometnu analitiku i statistiku.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?