Nastavlja se Premijer liga: Borac konačno na gostovanju, Velež želi proboj ka vrhu

Nastavlja se Premijer liga: Borac konačno na gostovanju, Velež želi proboj ka vrhu

Link na izvornu vijest

Nakon što su nogometaši Širokog Brijega u derbiju odigranom sinoć savladali Sarajevo (1:0), večeras se nastavlja takmičenje u Premijer ligi BiH s još tri utakmice osmog kola.

Najuzbudljiviji meč programa trebao bi biti onaj prvi u kojem Tuzla City na Tušnju dočekuje banjalučki Borac. Dueli ova dva tima u prošlosti su znali biti veoma interesantni i nepredvidivi, tako da bi i danas bilo kakva prognoza bila nezahvalna.

Tuzla City je u lošem rezultatskom nizu i ima samo dvije pobjede u novoj sezoni, a od toga i četiri poraza na pet posljednjih utakmica. S druge strane, Borac je u boljoj formi i vezao je četiri pobjede.

No, zanimljivo je to da je Borac sve četiri pobjede nanizao na domaćem terenu jer je gostovao samo u prvom kolu kod Željezničara. Tu su Banjalučani doživjeli poraz, a kako će se danas predstaviti na gostujućem terenu, ostaje da se vidi. Duel se igra od 16 sati.

Od 18:30 imat ćemo na rasporedu još jedan hercegovački okršaj između GOŠK-a i Igmana u Gabeli, dvije ekipe koje i ove sezone imaju za cilj opstanak u društvu najboljih.

Igman ima devet, a GOŠK osam bodova uoči ovog kola i evidentno je da se za ovakve utakmice može reći da vrijede “šest bodova”.

Program će zatvoriti duel Veleža i Sloge Meridian. Rođeni kao apsolutni favoriti dočekuju goste iz Doboja u 20:45 i tu traže pobjedu kojom bi eventualno mogli i skočiti na drugo mjesto tabele.

Raspored današnjeg programa:

16:00 Tuzla City – Borac (Arena Sport)

18:30 GOŠK – Igman

20:45 Velež – Sloga (Arena Sport)

Tabela:

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?