Matej Mandić briljirao na vratima u velikoj pobjedi Zagreba u Ligi prvaka

Matej Mandić briljirao na vratima u velikoj pobjedi Zagreba u Ligi prvaka

Link na izvornu vijest

Matej Mandić briljirao na vratima u velikoj pobjedi Zagreba u Ligi prvaka

U susretu trećeg kola Machineseeker EHF Lige prvaka, rukometaši Zagreba su u četvrtak u zagrebačkoj Areni ugostili momčad norveškog Kolstada. Jednim od najboljih izdanja u Ligi prvaka zadnjih godina, ‘Lavovi’ su na kraju stigli do velike pobjede 31:20 do koje su ih predvodili Matej Mandić sa 16 obrana, te Yoel Cuni Morales sa osam pogodaka.

Do sredine prvog dijela susret je bio izjednačen – napad Zagrebaša predvodio je danas sjajni Yoel Cuni Morales, dok je kod Norvežana ‘dirigentsku palicu’ očekivano od samog početka imao Sander Sagosen.

Ipak, u drugom dijelu prvog poluvremena, među vratnicama je eksplodirao Matej Mandić te sa nekoliko vezanih obrana ponudi Zagrebašima priliku da s prednošću odu na odmor.

Fokus je danas bio na tranziciji koja je funkcionirala sjajno, nezaustavljiv je sa četiri pogotka i nekoliko asistencija u prvom dijelu bio Miloš Kos i Zagreb uspijeva okruniti sjajno izdanje u prvom dijelu s prednošću 17:10 nakon prvih 30 minuta. Po četiri pogotka dodali su i Timur Dibirov i Yoel Cuni Morales, dok je nevjerojatan sa čak osam obrana bio Matej Mandić na golu.

U drugom poluvremenu Zagrebaši nastavljaju istim tempom te nakon nepunih 15 minuta stižu do +10 (24:14) i zaključuju pitanje pobjednika u današnjoj utakmici. Na kraju +11 (31:20) Zagreba i veliko slavlje u Areni. Osam pogodaka Moralesa, šest Dibirova, četiri Kosa, te nevjerojatnih 16 obrana Mateja Mandića. Kod Kolstada, na razini jedino Sigvaldi Gudjonsson sa 11 pogodaka.

Slijedeća utakmica Zagrebaša na rasporedu je već u subotu kada u Zagrebu, u sklopu novog kola Paket 24 Premijer lige gostuje Trogir. Iduću utakmicu u Machineseeker EHF Ligi prvaka ‘Lavovi’ igraju 12.10. kada u Arenu Zagreb stiže danski Aalborg.

ZAGREB – KOLSTAD 31:20 (17:10)

ZAGREB: Panjtar, Mandić 16 obrana; Kos 4, Ćavar 3, Walczak 3, Faljić, Klarica 3, Gojun 3, Srna 1, Sirotić, Čupić, Dibirov 6, Kavčič, Glavaš, Cuni Morales 8, Suholežnik.

Trener: Andrija Nikolić

KOLSTAD: Eggen 1 obrana, Bergerud 4 obrane; Hald, Eck Aga, Sagosen 3, Ronning 1, Aalberg, Langeland, Bjorkas 1, Setterblom, Gullerud 2, Johannessen 1, Lyse 1, Gudjonsson 11, Johnsen, Rod.

Trener: Christian Berge

Izjave nakon utakmice:

Andrija Nikolić, trener Zagreba:

Moram biti u potpunosti iskren i priznati da nismo očekivali da će biti ovako ‘lako’. Znali smo koliko je njihova tranzicija dobra, i kada smo im uzeli to njihovo najjače oružje, doveli smo sebe u priliku da danas dođemo do dobrog rezultata što se na kraju i dogodilo.

Matej Mandić, vratar Zagreba:

Bili smo sjajni danas na svim poljima. Sjajno smo trčali – kako u napad, tako i u obranu. Napad je bio discipliniran – nismo gubili lopte, bili smo strpljivi i precizni u šutu, te na kraju stigli do velike pobjede.

Stian Gomo Nilsen, trener Kolstada:

Znali smo da Zagreb ima dobru momčad i da neće biti lako igrati ovdje. Odigrali su sjajnu, čvrstu utakmicu, posebice u obrani. Pored toga, njihov vratar je bio sjajan i kada se to sve poklopi – nije lako doći do pozitivnog rezultata ovdje u Zagrebu.

Vetle Eck Aga, igrač Kolstada:

Vratar Zagreba je imao zaista sjajnu večer, sve čestitke njemu. Kao što je trener i sam rekao – prava, čvrsta utakmica s njihove strane dok smo mi, s druge strane, napravili jednostavno previše pogrešaka što je jednostavno nedopustivo na ovoj razini.  

 

Objava Matej Mandić briljirao na vratima u velikoj pobjedi Zagreba u Ligi prvaka pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?