FOTO: Svečano u Domu Vita u Grudama, Stjepan proslavio stoti rođendan i 75. godišnjicu braka sa svojom Dragicom

FOTO: Svečano u Domu Vita u Grudama, Stjepan proslavio stoti rođendan i 75. godišnjicu braka sa svojom Dragicom

Link na izvornu vijest

Dom „Vita“ u Grudama u subotu 30. rujna tradicionalno je obilježio Međunarodni dan starijih i nemoćnih osoba.

Obilježavanjem Međunarodnog dana starijih osoba želi se naglasiti da su starije osobe važni članovi svakog društva i ukazati na važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi njihovim potrebama i sposobnostima.

Uz navedeno obilježavanje proslavljeno je nekoliko obljetnica, i to tri rođendana i godišnjica braka.

Korisnica doma proslavila je 79. rođendan, zatim jedan korisnik doma 86. rođendan, a velik i svečan dan bio je za Stjepana Nižića koji je proslavio stoti rođendan, te sa svojom suprugom Dragicom 75. godina braka.

Stjepan je rodom iz Ljubuškog, a supruga Dragica rođena Kvesić iz Čapljine.

Kako nam je ispričao, borio se za hrvatsku slobodu, a nakon onog rata bio je vlakovođa u Sarajevu. Suprugu je upoznao u Sarajevu gdje je ona išla u poljoprivredne radove. Vjenčali su se prvo u općini, a zatim u crkvi u Čapljini. Živjeli su u Sarajevu gdje je Stjepan dočekao mirovinu 1983. godine. Starijeg sina izgubio je 1985. godine, a iza njega ostala je supruga i dvoje djece. Mlađi sin 1998. odlazi u Australiju, gdje se brzo zaposlio i redovito slao roditeljima financijsku pomoć.

U nastavku ugodnog razgovora sa Stjepanom, koji se svega sjeća i koji je još uvijek odličnog i bistrog uma iako je proslavio stoti rođendan, s mirovinom koji prima u BiH teško da bi bio živ da mu nije bilo pomoći od sina iz Australije.

Između ostalog, istaknuo je kako je i preživio rat u Sarajevu na temperaturi od -15 i to u objektu bez prozora. Kaže kako bi bio još zdraviji i organizam snažniji da ne osjeća hladnoću iz 2. svjetskog rata. Tada je više od pola godine proveo u bolnici zbog jake upale pluća

U boravku u Domu „Vita“ osjećaju se ugodno, sigurno i uvijek raspoloženo, a sa svojom suprugom tu planiraju ostati do smrti.

Druženje je potrajalo do kasnih popodnevnih sati, a ovaj dan bio je poseban i radostan slavljenicima.

Post FOTO: Svečano u Domu Vita u Grudama, Stjepan proslavio stoti rođendan i 75. godišnjicu braka sa svojom Dragicom je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?