Tereza Kesovija slavi 85. rođendan, život je nije mazio ni pazio

Tereza Kesovija slavi 85. rođendan, život je nije mazio ni pazio

Link na izvornu vijest

Jedna od najprepoznatljivijih izvođačica na hrvatskoj sceni znana po svom širokom rasponu glasa i opernom stilu rođena je 3. listopada 1938. godine u Dubrovniku.

Zavidnu je karijeru osim na području bivše Jugoslavije ostvarila i u inozemstvu.

Njeno djetinjstvo bilo je obilježeno velikom tragedijom.

Već je kao beba stara samo nekoliko dana doživjela veliku tragediju – gubitak majke.

“Nesretnica sa mnom nije doživjela tu radost kao s mojim bratom znajući da je teško bolesna. Umrla je dva dana nakon što me rodila. Imala sam osjećaj grižnje savjesti, kao da sam ja kriva zato što je ona umrla. Proganjala me ta priča.

Iz najranijeg djetinjstva sjećam se da me moj pape vodio na seosko groblje u Lovorno na gornjoj strani konavoskog polja. Tamo su bile četiri ploče zajedničke grobnice, pravilna oblika, vrlo stare.

Nad jednom od tih ploča moj otac je kleknuo i suze su mu kapale na kamen. Gledala sam u čudu svog snažnog oca, nikada ga nisam vidjela takvog. I sama sam počela plakati ne znajući zbog čega, nisam znala ni zašto on plače. Tada mi je rekao da tu leži moja majka, njegova velika ljubav. A tko je onda ona žena doma? Za nju sam kasnije saznala da je moja pomajka”, ispričala je pjevačica svojedobno u intervjuu za Večernji list.

The post Tereza Kesovija slavi 85. rođendan, život je nije mazio ni pazio first appeared on ABCportal.info.

Objava Tereza Kesovija slavi 85. rođendan, život je nije mazio ni pazio pojavila se prvi puta na ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?