KVALIFIKACIJE ZA EURO 2024: SRBIJA SAVLADALA CRNU GORU, SLOVENIJA BOLJA OD SJEVERNE IRSKE

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2024: SRBIJA SAVLADALA CRNU GORU, SLOVENIJA BOLJA OD SJEVERNE IRSKE

Link na izvornu vijest

Srbija je ovom pobjedom pred plasmanom na Evropsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Njemačkoj.

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija poveli su već u devetoj minuti golom Aleksandra Mitrovića.

Selekcija Crne Gore je izjednačila u 36. preko Stevana Jovetića, što je bio i rezultat prvog dijela igre.

Reprezentacija Srbije je ponovo povela u 73. minuti pogotkom Mitrovića, a četiri minute kasnije povećali su na 3:1 golom Dušana Tadića, što je bio i konačan rezultat meča.

Fudbalere Srbije poslije ovog susreta očekuje još samo duel sa Bugarskom u Leskovcu, dok će Crnogorci prvo dočekati Litvaniju, a onda gostovati Mađarskoj.

Lider grupe je selekcija Mađarske sa 14 bodova, a potom slijede Srbija sa 13, Crna Gora ima osam, Litvanija šest i Bugarska dva osvojena boda.

ENGLEZI SAVLADALI ITALIJU, SLOVENIJA BOLJA OD SJEVERNE IRSKE

Sedam utakmica kvalifikacija za UEFA EURO 2024 u grupama ”C”, ”G” i ”H” odigrano je večeras širom Evrope.

U grupi “C”, reprezentacija Engleske je u Londonu savladala Italiju rezultatom 3:1. U istoj grupi, fudbaleri Ukrajine su kao gosti pobijedili Maltu, također s 3:1.

Engleska je vodeća u grupi sa 16 bodova, a prate je Ukrajina sa 13, Italija ima deset, Sjeverna Makedonija sedam i Malta bez ijednog osvojenog boda.

U grupi “G”, reprezentacija Srbije je slavila protiv Crne Gore rezultatom 3:1, a Litvanija i Mađarska su remizirali 2:2.

Lider grupe je selekcija Mađarske sa 14 bodova, a potom slijede Srbija sa 13, Crna Gora ima osam, Litvanija šest i Bugarska dva osvojena boda.

U grupi “H”, reprezentacija Finske je poražena kod kuće od Kazahstana rezultatom 1:2. U istoj grupi, Slovenija je u gostima pobijedila Sjevernu Irsku rezultatom 1:0, a selekcija Danske je slavila protiv San Marina sa 2:1.

Vodeća u grupi je selekcija Slovenije sa 19 bodova, koliko ima i drugoplasirana Danska, potom slijede Kazahstan sa 15, Finska 12, Sjeverna Irska šest te San Marino bez bodova.

(E.F. / Anadolija)

The post KVALIFIKACIJE ZA EURO 2024: SRBIJA SAVLADALA CRNU GORU, SLOVENIJA BOLJA OD SJEVERNE IRSKE first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?