PUKI I ARSLAN SE SUOČILI U NJEMAČKOJ UOČI MEČA ZA SVJETSKU WBA TITULU

PUKI I ARSLAN SE SUOČILI U NJEMAČKOJ UOČI MEČA ZA SVJETSKU WBA TITULU

Link na izvornu vijest

PUKI I ARSLAN SE SUOČILI U NJEMAČKOJ UOČI MEČA ZA SVJETSKU WBA TITULU

I Puki i njegov rival Firat Arslan prije svega su iskazali poštovanje i respekt jedan prema drugom.

  • Ovo mi je meč karijere jer je borba za svjetskog WBA prvaka. Odlično znam ko je Firat Arslan i koliko je dobar i kvalitetan, ali se nadam najboljem uz pomoć dragog Boga. Volio bih po prvi put u historiji donijeti WBA svjetski pojas u Sarajevo i našu BiH. Znam da neće biti lako, očekuje me ozbiljan i težak meč – rekao je Puki okupljenim novinarima.

Arslan je rekao da se veoma kvalitetno pripremao za meč. Boravio je u Turskoj na planini na 2.000 metara nadmorske visine puna dva mjeseca.

  • Od 2007. godine nisam bio u ovako dobroj formi. Nadam se da ću se oprostiti kao svjetski prvak – poručio je Arslan.

Supervizor za borbu za WBA svjetsku titulu je ujedno i generalni savjetnik svjetske WBA asocijacije Jose Oliver Gomez

  • Oba borca su kvalitetna, imaju rezultate iza sebe i zasluženo su dobili priliku boriti se za svjetski WBA pojas – poručio je Gomez.

Podsjetimo, borba između Pukija, koji je u karijeri u 24 borbe ostvario 23 pobjede i Arslana (54 pobjede, 9 poraza i 3 remija) bit će održana u subotu u njemačkom Göppingenu, saopćeno je iz tima bh. boksera.

(A. J.)

The post PUKI I ARSLAN SE SUOČILI U NJEMAČKOJ UOČI MEČA ZA SVJETSKU WBA TITULU first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?