Dom zdravlja Ljubuški započeo s primjenom ADOS-2 Opservacijskog protokola koji se koristi za dijagnostiku poremećaja iz spektra autizma

Dom zdravlja Ljubuški započeo s primjenom ADOS-2 Opservacijskog protokola koji se koristi za dijagnostiku poremećaja iz spektra autizma

Link na izvornu vijest

Dom zdravlja Ljubuški započeo s primjenom ADOS-2 Opservacijskog protokola koji se koristi za dijagnostiku poremećaja iz spektra autizma

Financijskim sredstvima Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH, koja su osigurana u Proračunu ŽZH na poziciji Tekućih prijenosa za poboljšanje kvalitete usluga u ustanovama primarne zdravstvene zaštite, Dom zdravlja Ljubuški je, realizirao nabavku ADOS-2 Opservacijskog protokola. Radi se o dijagnostičkom sredstvu/protokolu koji predstavlja „zlatni standard“ u postupku dijagnostike poremećaja iz spektra autizma i namijenjen je širokom dobnom rasponu sudionika (od 12 mjeseci do odrasle dobi). Protokol omogućava standardiziranu procjenu komunikacijskih vještina, interakcije, igre i sveukupnog općeg ponašanja pojedinaca.

Prije početka primjene ovoga protokola u Domu zdravlja Ljubuški, naš prof. rehabilitator (defektolog), gđa. Tatjana Vasilj Zelić je prošla predviđenu edukaciju u Nakladi Slap u Zagrebu, potom je realizirana procedura nabavke samog protokola, da bi ovih dana krenuli s njegovom primjenom. Ukupan iznos financijskih sredstava potrebnih za realizaciju ove investicije je bio 11.542,00 KM.

Za narudžbu za ADOS-2 testiranje u Domu zdravlja Ljubuški je potrebna uputnica od nadležnog pedijatra ili nalaz neuropedijatra, dječjeg psihijatra, rehabilitatora, psihologa ili logopeda na kojem je indicirana spomenuta dijagnostička procjena.

Iznimno smo ponosni i sretni što ćemo i ovu uslugu u budućnosti moći ponuditi najmlađim članovima naše zajednice, kako bi u našoj zdravstvenoj ustanovi što ranije i što preciznije mogli dijagnosticirati eventualne poteškoće i odstupanja u psihomotornom razvoju djeteta te ga što prije uključiti u tretman, jer rana intervencija značajno pomaže i poboljšava kasniji proces rehabilitacije.

Ovim putem iskreno zahvaljujemo svima koji su sudjelovali i na bilo koji način pomogli u realizaciji ove investicije, kako bi naša zdravstvena ustanova nastavila s kontinuiranim poboljšanjem kvalitete naših usluga koje pružamo našim korisnicima.

Izvor: Dom zdravlja Ljubuški

Radio Ljubuški

Objava Dom zdravlja Ljubuški započeo s primjenom ADOS-2 Opservacijskog protokola koji se koristi za dijagnostiku poremećaja iz spektra autizma pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?