<div>Zalihić: " title="
Zalihić: "SDA mora odlučiti jesu li im bitniji građani HNŽ ili NES"
" decoding="async" />

Zalihić: “SDA mora odlučiti jesu li im bitniji građani HNŽ ili NES”

Link na izvornu vijest

Podsjetimo, potpisivanje koalicijskog sporazuma između HDZ-a BiH, SDA i SDP-a koje je bilo zakazano za danas, kao i sjednica Skupštine HNŽ na kojoj je trebala biti potvrđena nova Vlada HNŽ odgođeno je nakon što je obznanjeno da će SDA ustupiti jedno ministarsko mjesto NES-u, prenosi Avaz.

Štoviše, radilo se o resoru pravosuđa koji su zajednički trebali usuglasiti SDA i SDP.

Ta informacija jučer je podigla veliku buru u javnosti, a sinoć je održan sastanak rukovodstava SDA i SDP-a.

– Bilo je potpuno neozbiljno da SDA nekoliko sati prije održavanja Skupštine HNŽ ponudi ime kandidata, koji je za nas tijekom cijelih pregovora bio neprihvatljiv i nepotreban partner- izjavio je Arman Zalihić, zastupnik SDP-a u Skupštini HNŽ.

Ustvrdio je da najava o uvođenja NES-a u Vladu HNŽ nije bilo.

– Cijelo vrijeme smo komunicirali na način da taj resor mora biti zajednički, a prvi put priča o NES-u se pojavila za vikend pred sjednicu Skupštine. Pretpostavljam da je direktiva o tome došla s viših razina vlasti zbog njihove suradnje na drugim razinama vlasti. 

Ali, nama je u ovoj županiji NES neprihvatljiv i oni će to morati usuglašavati unutar svoje stranke. Imaju situaciju da moraju odlučiti je li im bitnija Vlada županije i građani HNŽ ili nekakav partner, koji ima jednog zastupnika u Skupštini i koji je nikakav faktor u HNŽ i koji ima negativnu i kontaminiranu priču i teret takve priče nose na svojim leđima-naglasio je Zalihić.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?