Ministar Kraljević se sastao s predstavnicima Međureligijskog vijeća u BiH

Ministar Kraljević se sastao s predstavnicima Međureligijskog vijeća u BiH

Link na izvornu vijest

Ministar Kraljević se sastao s predstavnicima Međureligijskog vijeća u BiH

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, te zamjenici federalnog premijera Toni Kraljević i Vojin Mijatović sastali su se danas, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, s predstavnicima Međureligijskog vijeća u Bosni i Hercegovini (MRV BiH). U delegaciji MRV-a BiH su bili predsjedavajući Skupštine MRV-a BiH i predsjednik Jevrejske zajednice BiH Jakob Finci, član Izvršnog odbora Muhamed Jusić, te predstavnice Tajništva  Helena Martinović i Ajša Mahmutović.

Predsjedavajući Skupštine MRV-a BiH Jakob Finci upoznao je domaćine s poviješću i aktivnostima ove nevladine organizacije koja od 1997. godine promovira vrijednosti zajedničkog života pripadnika vjerskih zajednica u cijeloj Bosni i Hercegovini, ali i o načinima njihovog financiranja.

Istaknuto je da MRV BiH kroz svoje aktivnosti radi na pomirenju i izgradnji građanskog društva kroz međureligijski dijalog, te da imaju 18 lokalnih odbora za međureligijsku suradnju, kao i da planiraju uspostaviti mrežu žena vjernica.

Naglasili su da većinu projekata financiraju međunarodne organizacije, te da im je podrška Vlade FBiH, koju su imali do 2022. godine, važna i za nastavak njihovog rada i provođenja projekta. Istakli su da rade i na rješavanju sistemskog financiranja Vijeća.

Federalni premijer i zamjenici premijera pružili su podršku radu ovog vijeća, te istakli značaj njegovog djelovanja na prostoru BiH. Naglasili su da će podrška njihovim aktivnostima od Federalne vlade biti osigurana i u ovoj godini, te da će od naredne godine biti prepoznata kao proračunska stavka.

– Vlada Federacije BiH osigurat će podršku projektima Međureligijskog vijeća, jer smatramo važnim da Vijeće funkcionira. Cijenimo vaš rad i spremni smo za suradnju – rekao je premijer Nikšić.

Gosti su se zahvalili premijeru i zamjenicima federalnog premijera na razumijevanju.

Objava Ministar Kraljević se sastao s predstavnicima Međureligijskog vijeća u BiH pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?