Rast inflacije u BiH: Poskupila odjeća, obuća i prijevoz, evo za koliko

Rast inflacije u BiH: Poskupila odjeća, obuća i prijevoz, evo za koliko

Link na izvornu vijest

Na mjesečnoj razini, rast cijena zabilježen je gotovo u svim sektorima, pri čemu su odjeća i obuća porasli za 2,9 posto, a prijevoz za 2,4 posto

Inflacija u Bosni i Hercegovini već dva mjeseca zaredom raste, što rezultira povećanjem razine cijena. Podaci Agencije za statistiku BiH pokazuju da je inflacija zabilježila rast od 0,6 posto u rujnu u usporedbi s kolovozom 2023. godine, što je drugi uzastopni mjesec rasta indeksa potrošačkih cijena.

“Na godišnjoj razini, prosječno su cijene porasle za 4,1 posto. Na mjesečnoj razini, rast cijena zabilježen je gotovo u svim sektorima, pri čemu su odjeća i obuća porasli za 2,9 posto, a prijevoz za 2,4 posto. Iako je inflacija na godišnjoj razini usporila nakon ubrzanja zabilježenog prošlog mjeseca na 4,7 posto, cijene hrane i dalje najviše doprinose ukupnoj stopi inflacije”, stoji u priopćenju, prenosi Radiosarajevo.

Dodaje se da su na godišnjoj razini u rujnu 2023. godine u usporedbi s rujnom 2022. godine najviše porasle cijene ostalih dobara i usluga za 9,1 posto, namještaja i kućanskih aparata za 8,5 posto, dok su cijene prijevoza pale za 4,2 posto, a cijene odjeće i obuće za 7,2 posto.

U periodu od siječnja do rujna, inflacija je iznosila 7,6 posto, a najviše su doprinijele cijene hrane i pića, koje su porasle za 12,9 posto.

The post Rast inflacije u BiH: Poskupila odjeća, obuća i prijevoz, evo za koliko first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?