FOTO/VIDEO: U Grudama proslavljen blagdan sv. Kate

FOTO/VIDEO: U Grudama proslavljen blagdan sv. Kate

Link na izvornu vijest

U subotu 25. studenog obilježen je blagdan sv. Kate, zaštitnice župe Grude.

Svetkovina je započela procesijom kipa sv. Kate kroz središte Gruda, a nakon toga u župnoj crkvi uslijedilo je svečano misno slavlje koje je predvodio fra Luka Marić.

U propovijedi je govorio o povijesti župe Grude i o sv. Kati. Vrijeme svete Kate je vrijeme mnogih naših heroja vjere, koje mi danas častimo, sveta Janja, sveta Lucija, sveti Lovre, sveti Blaž, sveta Cecilija i toliki, toliki drugi. Svi su oni za svoga Boga bili mučeni i glavom su platili svoju vjeru i vjernost Bogu, kazao je između ostalog.

Veliki broj vjernika sudjelovao je ovoj svečanoj proslavi. Nakon sv. mise uslijedilo je pučko narodno veselje, uz gangu i prigodan domjenak.

U Grudama se sv. Kata slavi od 1895. godine, kada je utemeljena ova župa. Crkva datira iz 30-ih godina prošlog stoljeća, kada fra Gabro Grubišić započinje gradnju ovog velebnog zdanja, koje danas mnogi s pravom nazivaju „Grudska ljepotica“.

FOTO/VIDEO: U Grudama proslavljen blagdan sv. Kate

Post FOTO/VIDEO: U Grudama proslavljen blagdan sv. Kate je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?