Vidačak održala sastanak s predstavnicima udruga s područja HNŽ

Vidačak održala sastanak s predstavnicima udruga s područja HNŽ

Link na izvornu vijest

Nadležne službe Zavoda izraditi će konačni prijedlog proširenja prava koji će biti sastavni dio Plana rada i Financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ za 2024. godinu

Direktorica Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ, mr.sc. Ana Vidačak dr. med. i njeni suradnici sastali su se jučer s predstavnicima Udruge dijabetičara u HNŽ „Insula“, Udruge roditelja djece s posebnim potrebama „Vedri osmjeh“, Udruge za Down sindrom, Udruge paraplegičara i oboljelih od dječje paralize u HNŽ/K „Marko Ravlić“, Udruge građana/građanki za maligna oboljenja dojke i ostala maligna oboljenja kod žena „Novi pogled“, Udruženja roditelja i prijatelja osoba s posebnim potrebama „Sunce“ Mostar, Udruge slijepih osoba HNŽ, Udruge „Pužnica“, Korisnicima Stoma vrećica, Udruge „Susret“ Čitluk, Udruge „Otac“, Udruge „Djeca nade“ Prozor Rama, Udruge Gluten free HNŽ, Udruženja Ružičnjak „Los Rosales“, kao i osiguranicima koji su dostavili prijedloge za proširenjem prava osiguranika. Na sastanku su razmatrani prijedlozi za proširenjem prava osiguranika u 2024. godini.

Prethodnih mjeseci direktorica Vidačak i Stučna služba Zavoda analizirali su prijedloge za proširenje prava osiguranika koji su pristigli iz ugovornih zdravstvenih ustanova, udruga osiguranika, kao i pojednične prijedloge osiguranika u cilju proširenja liste lijekova, listu ortopedskih pomagala i drugih prava osiguranika sukladno stvarnim potrebama osiguranika.

„Osiguranik/pacijent je ključna karika u procesu realizacije prava osiguranika unutar zdravstvenog sustava i izuzetno je bitno da osiguranik bude uključen u tim zajedno s ugovornim zdravstvenim ustavnovama i Zavodom zdravstvenog osiguranja koji će predlagati unaprijeđenja prava osiguranika iz zdravstvne zaštite i zdravstvenog osiguranja. Upravo takav model unaprjeđenja prava koriste moderna i razvijena društva, za što se i ZZO HNŽ opredjelio s ciljem zadovoljstva naših osiguranika i pružanja kvalitetnijih zdravstvenih usluga“, kazala je direktorica Vidačak.

Predstavnici udruga iskazali su zadovoljstvo i zahvalili se direktorici Vidačak na otvorenom pristupu, suradnji i uvažavanju potreba koje osiguranici svakodnevno upućuju Zavodu.

Temeljem dostavljenih prijedloga ugovornih zdravstvenih ustanova, udruga i osiguranika za proširenjem prava osiguranika i zaključaka s održanog sastanka, nadležne službe Zavoda izraditi će konačni prijedlog proširenja prava koji će biti sastavni dio Plana rada i Financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ za 2024. godinu.

Po završetku i usvajanju istog od strane Upravnog vijeća javnost će biti upoznata sa svim pozitivnim iskoracima koje je Zavod planirao, a odnose se na proširenje  prava osiguranika.

ZZO HNŽ

 

 

 

The post Vidačak održala sastanak s predstavnicima udruga s područja HNŽ appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?