Akcija FUP-a: Iznuđivao novac, bacio eksplozivnu napravu na kuću, nanio mu tjelesne ozljede…

Akcija FUP-a: Iznuđivao novac, bacio eksplozivnu napravu na kuću, nanio mu tjelesne ozljede…

Link na izvornu vijest

Dana, 05.12.2023. godine, policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, proveli operativnu akciju kodnog naziva „Jaguar“, a vezano za dokumentiranje osobe koja se sumnjiči za izvršenje kaznenih djela „Izazivanje opće opasnosti“ iz članka 323., „Teška tjelesna ozljeda“ iz člana 172., „Iznuda“ iz članka 295., a sve u vezi sa člankom 340. KZ FBiH „Udruživanje radi činjenja kaznenih djela“. 

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Mostaru, slobode je lišena osoba DŽ.O. (1992.) iz Hadžića, te je izvršen pretres pokretne i nepokretne imenvine koju navedena osoba koristi, kojom prilikom je pronađen mobitel, sim kartice i odjeća u kojoj su izvršena kaznena djela, te drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih kaznenih djela.

Osoba lišna slobode se sumnjiči da je kao dio grupe, određeno vremensko razdoblje vršila pritisak na oštećenu osobu iz Mostara kako bi iznudilo novac. U vršenju navedenog pritiska, na kuću oštećene osobe bačena je eksplozivna naprava koja nije eksplodirala, te su mu nanijete teže tjelesne ozljede.

Navedena osoba će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predana u nadležnost Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije uz Izvješće o počinjenom kaznenom djelu.

Tijekom provođenja aktivnosti na navedenom predmetu, podršku Federalnoj upravi policije su pružili Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske, Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Sarajevo i Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.

MUP.gov.ba

The post Akcija FUP-a: Iznuđivao novac, bacio eksplozivnu napravu na kuću, nanio mu tjelesne ozljede… appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?