VANREDNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE POVODOM UBISTVA VANJE: EVO ŠTA JE REKAO MAKEDONSKI MINISTAR

VANREDNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE POVODOM UBISTVA VANJE: EVO ŠTA JE REKAO MAKEDONSKI MINISTAR

Link na izvornu vijest

VANREDNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE POVODOM UBISTVA VANJE: EVO ŠTA JE REKAO MAKEDONSKI MINISTAR

Zadržan je na granici, nakon raspisane međunarodne tjeralice.

Aleksandar Đorčevski, otac ubijene Vanje, večeras je priveden sudu u Skoplju gdje bi mu trebala biti određena daljnja mjera opreza – istražni zatvor.

Na sud je ušao u pratnji policije, a Makedonci su u međuvremenu objavili zašto je otac uopće priveden i koja je bila njegova uloga u ovoj groznoj priči.

Tužiteljstvo je objavilo da se Aleksandar Đorčevski sumnjiči da je Palčinoj bandi jasno rekao kada će Vanja izaći iz kuće i u kojem trenutku će biti sama. On sam negira bilo kakvu krivicu.

Nešto ranije objavljeno je da je još je jedna osoba uhićena zbog otmice i ubojstva 14-godišnje djevojčice Vanje Đorčevske, javlja Skoplje1.

I za tu će osobu biti zatražen dvodnevni pritvor, a prema posljednjim informacijama, to je već odobreno. Navodno je riječ o 46-godišnjem muškarcu iz Skoplja za kojeg se sumnja da je pomogao glavnoosumnjičenom za Vanjinu otmicu i ubojstvo.

Radi se o osobi koja se povezuje s Ljupčom Palevskim-Palčom, ali i sa strankom “Desna”.

Konferencija: Monstrumi koji su sve zaprepastili

Konferenciju za novinare večeras je održao ministar unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski.

Krivična prijava protiv ove petorke ima više od 100 stranica, rekao je on.

  • Prvo kao čovjek, kao roditelj i građanin Makedonije… kolege iz prijateljske Turske su javile da je planer, glavni koordinator i izvršilac ovih krivičnih djela je uhapšen-rekao je te dodao da je to posljednji dio ovog strašnog čina.

On je ovu petorku opisao kao monstrume, koji su zaprepasili ne samo ovu zemlju.

Rekao je i da je za Palevskim po hitnom postupku raspisana takozvana “crvena potjernica” Interpola, koja je vidljiva u cijelom svijetu.

  • Posebnu zahvalnost želim da uputim prijateljima u Turskoj, Srbiji, Bugarskoj…- rekao je Spasovski.

On je rekao da se Palevski nalazi u ekstardicionom pritvoru, te da se sada čeka okončanje procedure nakon koje će biti sproveden u Makedoniju, gdje će biti “zadovoljena pravda”.

Spasovski je ponovo pisanje medija kako je Palevski prvo došao u Srbiji, a potom preko Gradine prešao u Bugarsku, gdje mu je bio organizovan put do Turske, odnosno grada Balikešir.

  • Tamo smo stupili u kontakt sa policijom i operativcima koji su nam potvrdili da se on tamo nalazi i kakve su mu namjere, da ide u Istanbul- rekao je ministar makedonske policije.

On je dodao da je akcija Turske bila odlična, ponovo se zahvalivši tamošnjoj policiji za odlično odrađen posao.

(J. list/ Blic/ I.S.)

Snimak pogledajte OVDJE.

The post VANREDNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE POVODOM UBISTVA VANJE: EVO ŠTA JE REKAO MAKEDONSKI MINISTAR first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?