Sud u Ljubuškom ublažio mjere protiv bivšeg rukometaša Denisa Buntića koji je zlostavljao suprugu

Sud u Ljubuškom ublažio mjere protiv bivšeg rukometaša Denisa Buntića koji je zlostavljao suprugu

Link na izvornu vijest

Nakon provedenoga policijskoga nadzora, Izvanraspravno vijeće Suda u Ljubuškom donijelo je odluku da se Buntiću ukine mjera svakodnevne prijave u policiji, dok je i dalje na snazi zabrana prilaska žrtvi, supruzi Klari Buntić.

Županijsko tužiteljstvo zapadnohercegovačko, sa sjedištem u Širokom Brijegu, uložilo je žalbu na takvo rješenje suda, potvrdila je u srijedu glasnogovornica tužiteljstva Petrunjela Matijević.

Tužiteljstvo inzistira da sve mjere prema Buntiću ostanu na snazi, uključujući i obvezu svakodnevnog javljanja policiji u Ljubuškom.

Mediji su ranije navodili kako je na sudu u Ljubuškom zaposlena Buntićeva majka, a u nekoliko navrata taj je sud odbacio zahtjev da mu se odredi mjera pritvora.

Bivšeg hrvatskog rukometnog reprezentativca Denisa Buntića supruga je prijavila policiji da ju je pretukao u obiteljskoj kući 22. rujna, nakon čega je pobjegla od njega i sve prijavila policiji.

Nakon toga je on uhićen te ubrzo pušten, a u obiteljskoj kući je pronađen arsenal oružja.

Klara Buntić je nakon toga javnosti dostavila mučan audiozapis nasilja, a u više istupa svjedočila je o zlostavljanju. Istaknula je kako strahuje za život te je najavila da je pokrenula postupak rastave braka.

Tužiteljstvo Županije zapadnohercegovačke u međuvremenu nastavlja istragu protiv Buntića tereteći ga zbog nasilja u obitelji te nedopuštenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?