‘MERHAMET’ NJEMAČKE OBEZBIJEDIO DRVA I PAKETE ZA 43 PORODICE U BIJELJINI: PAKETIĆI I ZA SVU POVRATNIČKU DJECU

‘MERHAMET’ NJEMAČKE OBEZBIJEDIO DRVA I PAKETE ZA 43 PORODICE U BIJELJINI: PAKETIĆI I ZA SVU POVRATNIČKU DJECU

Link na izvornu vijest

‘MERHAMET’ NJEMAČKE OBEZBIJEDIO DRVA I PAKETE ZA 43 PORODICE U BIJELJINI: PAKETIĆI I ZA SVU POVRATNIČKU DJECU

Te porodice su, osim drva, od „Merhameta“ dobile su i vrijedne prehrambene pakete. Za svu bošnjačku povratničku djecu na području Bijeljine, njih 250, obezbijeđeni su paketići, koji tu podijeljeni istog dana.

Sredstva za realizaciju ove akcije, u inosu od 20.000 konvertibilnih maraka obezbijedio je „Merhamet“ Njemačke, zajedno sa Bosancima i Hercegovcima koji žive u toj zemlji.

Podjeli ove donacije prisustvovali su predsjednik HO „Merhamet“ MDD Kenan Vrbanjac, generalni sekretar Sidik Aždahić i direktorica Regionalnog odbora „Merhameta“ Tuzla Mensura Husanović sa svojim saradnicima.

Realizaciju ove „Merhametove“ akcije pomogli su glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina Samir ef. Camić i sekretar Damir Salkanović.

Predsjednik „Merhameta“ Kenan Vrbanjac se zahvalio „Merhametu“ Njemačke i našoj dijaspori u toj zemlji na još jednoj vrijednoj donaciji.

  • Vjerujem da smo ovom donacijom pomogli socijalno ugroženim porodicama na području Bijeljine da lakše prebrode ovu zimu. Posebno me raduje što smo svu povratničku djecu obradovali „slatkim“ paketićima, za šta se, takođe, pobrinuo „Merhamet“ Njemačke. član velike „Merhametove“ porodice – kazao je Vrbanjac.

The post ‘MERHAMET’ NJEMAČKE OBEZBIJEDIO DRVA I PAKETE ZA 43 PORODICE U BIJELJINI: PAKETIĆI I ZA SVU POVRATNIČKU DJECU first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?