ZIMA NA VILSU BY SARAJEVO HOLIDAY MARKET: DJED MRAZ S KOČIJOM SUTRA KREĆE OD ZGRADE OPĆINE

ZIMA NA VILSU BY SARAJEVO HOLIDAY MARKET: DJED MRAZ S KOČIJOM SUTRA KREĆE OD ZGRADE OPĆINE

Link na izvornu vijest

Na posebnu radost najmlađih, sutra sa početkom u 18:00 dolazi najiščekivanija osoba za 2023.godinu sa poklonima – Djeda Mraz!

Kako su organizatori najavili, bajkovito ukrašena kočija sa Sjevernog pola, dolazi ispred Opštine Novo Sarajevo i kretati će se prema manifestaciji Zima na Vilsu, gdje će Djeda Mraza dočekati brojna dječica kako na Vilsonovom šetalištu, tako i na krajnjem odredištu – Zimi na Vilsu!

Djeda Mraz će sa sobom imati veliki džak, prepun slatkiša i sokića za najmlađe posjetitelje, U Coca Cola mini tematskom parku posvećenom prazničnoj čaroliji nalazi se Kuća Djeda Mraza gdje će on boraviti radnim danima od 17 do 21 sati, a vikendom od 12 do 21 sati.

Najmlađi posjetioci će uživati, a mogu se i slikati sa omiljenim djedicom.

Napominjemo da je prostor bogato ukrašen zimskim dekoracijama, a tu je i Jaffa cakes klizalište površine od preko 500 kvadratnih metara uz samo Vilsonovo šetalište, kao i veliki Luna park.

Odrasli će zasigurno najviše uživati u Carlsberg Beer Gardenu, a na OVOM LINKU možete vidjeti cjelokupni program za mjesec decembar.

Zima na Vilsu Sarajevo Holiday Market je već trinaest godina mjesto gdje se slave svi praznici koji se u Sarajevu zimi već vijekovima proslavljaju (katolički i pravoslavni božić, Jevrejska hanukkah, nove godine po Gregorijanskom i Julijanskom kalendaru…) Na taj način ovaj događaj afirmiše multikulturalni karakter Sarajeva, po kojem je glavni grad BiH poznat u čitavom svijetu.

(A. J.)

The post ZIMA NA VILSU BY SARAJEVO HOLIDAY MARKET: DJED MRAZ S KOČIJOM SUTRA KREĆE OD ZGRADE OPĆINE first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?