Mtel: Transformacijom poslovanja do kvalitetnije usluge i liderske pozicije na  tržištu

Mtel: Transformacijom poslovanja do kvalitetnije usluge i liderske pozicije na tržištu

Link na izvornu vijest

BANJALUKA – Prateći svjetske trendove i strateške odluke Telekom Srbija grupe, kompanija m:tel prodajom antenskih stubova ulazi u novu fazu transformacije poslovanja koje će omogućiti nastavak značajnih ulaganja u razvoj tržišta i usluga, što i jeste ključni zadatak telekomunikacione kompanije.

Mtel: Transformacijom poslovanja do kvalitetnije usluge i liderske pozicije na  tržištu

FOTO: Mtel

Na ovaj način, m:tel staje rame uz rame sa vodećim evropskim telekom operaterima, poput Dojče Telekoma, Telefonike, Vodafona i drugih koji su već prodali svoje antenske stubove.

Ovaj poslovni model da se izgradnja i održavanje antenskih stubova koji spadaju u sferu građevinskog biznisa povjeri „real estate“ kompanijama dio je svjetske poslovne strategije za uspješnu budućnost poslovanja na izmijenjenom tržištu“, navode u m:tel-u.

Procesom prodaje biće obuhvaćeni isključivo antenski stubovi, a ne i oprema za telekomunikacije povezana sa njima, kao što su bazne stanice i druga telekomunikaciona tehnologija koja je srce kompanije.

U m:tel-u pojašnjavaju da je riječ o poslovno racionalnom i ispravnom potezu, te da će kompanija i dalje ostati korisnik tih stubova u svojstvu zakupca i na taj način dodatno optimizovati svoje poslovanje i smanjiti troškove.

Na međunarodnom tenderu, na kojem je učestvovalo više od 50 kompanija, pobijedio je britanski fond Aktis GP iza kojeg stoje Svjetska banka i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), što dokazuje da je cijeli proces protekao maksimalno transparentno i uz poštovanje najviših standarda.

Ovaj poslovni potez dodatno će ojačati lidersku poziciju kompanije m:tel, kao i kompletne Telekom Srbija grupe, te osigurati ubrzani razvoj telekomunikacionog tržišta i kompletne regije.

PR

Чланак Mtel: Transformacijom poslovanja do kvalitetnije usluge i liderske pozicije na tržištu се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?