PRVI ČOVJEK USK NA SASTANKU SA IZETBEGOVIĆEM: ŠTA SE KRIJE IZA PORUKE JASMINA MUSIĆA

PRVI ČOVJEK USK NA SASTANKU SA IZETBEGOVIĆEM: ŠTA SE KRIJE IZA PORUKE JASMINA MUSIĆA

Link na izvornu vijest

PRVI ČOVJEK USK NA SASTANKU SA IZETBEGOVIĆEM: ŠTA SE KRIJE IZA PORUKE JASMINA MUSIĆA

Vlada je smijenjena sa 19 glasova za i devet protiv, suzdržanih nije bilo, dok dva zastupnika nisu prisustvovala sjednici.

Ova odluka je protumačena kao rezultat dugotrajnih loših odnosa između Stranke demokratske akcije (SDA) i Narodnog evropskog saveza (NES), koji su se dodatno zakomplicirali tokom posljednjih nekoliko mjeseci.

  • Mi smo tražili da naše učešće bude 50 posto, ali to nismo dobili. Uložili smo puno truda tokom proteklih mjesec dana da sa našim partnerima to dogovorimo ali pregovori nisu urodili plodom, te smo jednoglasno u SDA Unsko-sanskog kantona donijeli odluku da preuzmemo vođenje kantona. To smo mogli ostvariti samo sa promjenom koalicionih partnera što je dovelo do održavanja ove sjednice i imenovanja nove vlade – kazao je za skupštinskom govornicom Jasmin Musić (SDA).

Nova vlada Unsko-sanskog Kantona je imenovana na čelu sa premijerom Nijazom Hušićem (SDA).

No, da je Vlada u USK još uvijek pod lupom dokazuje i posjeta iz tog kantona lideru Stranke demokratske akcije (SDA) Bakiru Izetbegoviću.

Fotografiju je objavio upravo Jasmin Musić koji je bio u Sarajevu sa novoimenovanim premijerom Nijazom Hušićem, dok su s druge strance bili Bakir Izetbegović, lider SDA i Šemsudin Dedić, čovjek koji vodi stranku u USK.

  • Lijepo i sunčano jutro u glavnom gradu, a po njemu se dan poznaje – napisao je Musić u opisu fotografije ne precizirajući šta je mislio pod tim.

Podsjećamo, Izetbegović je po saznanju o formiranju nove većine u ovom kantonu uputio pismo KO SDA USK gdje je izrazio neslaganje zbog izbacivanja NES-a, te je tražio dodatne razgovore.

(E.F.)

The post PRVI ČOVJEK USK NA SASTANKU SA IZETBEGOVIĆEM: ŠTA SE KRIJE IZA PORUKE JASMINA MUSIĆA first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?