EBRD odobrila rast kapitala na 34 milijarde evra zbog investicija u Ukrajinu

EBRD odobrila rast kapitala na 34 milijarde evra zbog investicija u Ukrajinu

Link na izvornu vijest

LONDON – Guverneri Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) odobrili su danas rezoluciju o povećanju kapitala banke za četiri milijarde, na 34 milijarde evra.

EBRD odobrila rast kapitala na 34 milijarde evra zbog investicija u Ukrajinu

FOTO: Pixabay

Dodatni kapital od akcionara će biti iskorišćen za obezbeđivanje značajnih i održivih investicija u privredu Ukrajine, kako tokom rata, tako i u očekivanom periodu rekonstrukcije, navodi se na veb stranici EBRD.

Evropska banka za obnovu i razvoj je počev od februara 2022. godine, kada je Rusija započela vojnu operaciju u Ukrajini, uložila više od tri milijarde evra u Ukrajinu.

“Ovo je istorijski trenutak za EBRD. Odluke naših akcionara potvrđuju njihovo poverenje u banku, sa njenom jedinstvenoj misijom i poslovnim modelom usmjerenim na ostvarivanje uticaja”, rekla je predsjednica EBRD Odil Reno-Baso.

Povećanje kapitala će ojačati EBRD i omogućiti joj da i nadalje ulaže oko 1,5 milijardi evra godišnje u Ukrajinu tokom rata i da poveća svoju podršku Kijevu na tri milijarde evra kada nakon okončanja sukoba počne rekonstrukcija te zemlje, prenosi Tanjug. Nezavisne novine

Чланак EBRD odobrila rast kapitala na 34 milijarde evra zbog investicija u Ukrajinu се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?