Češka obilježava Dan žalosti za žrtve pucnjave na sveučilištu u Pragu

Češka obilježava Dan žalosti za žrtve pucnjave na sveučilištu u Pragu

Link na izvornu vijest

Zastave na zgradama javnih ustanova spuštene su na pola koplja, a dodane su im crne vrpce. Premijer Petr Fiala je pozvao na minutu šutnje u podne. Trgovci su rekli da će je poštivati.

Mnogi predbožićni događaji su otkazani, a državna televizija je emitirala poseban program.

Student je otvorio vatru u četvrtak poslijepodne iz glavne zgrade Filozofskog fakulteta Karlova sveučilišta na Trgu Jana Palacha, pri čemu je ubio 14 ljudi i ozlijedio 25.

Prema praškoj policiji, napadač, koji je legalno posjedovao veliki arsenal, potom je ustrijelio sebe. Vjeruje se da je prije masovne pucnjave u središtu Praga ubio svog oca te da je prije tjedan dana ubio muškarca i njegovu kćer.

Komemoracije su održane u praškoj katedrali sv. Vida i u drugim crkvama. Ožalošćeni su položili cvijeće i zapalili svijeće ispred zgrada sveučilišta.

Imena ubijenih su objavljena, a među njima je i Lenka Hlavkova, čelnica sveučilišnog Instituta za glazbene studije. Poruke sućuti pristigle su iz svih dijelova svijeta.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?