BHRT će isključiti odašiljače: Gase se internet i mobilna telefonija

BHRT će isključiti odašiljače: Gase se internet i mobilna telefonija

Link na izvornu vijest

Sindikat uposlenika BHRT-a održao je konferenciju na kojoj je predstavio financijski problem javnog servisa u državi, pokazao podršku koju imaju od kolega i javnosti te su upozorili da će ugasiti internet i mobilnu konekciju ukoliko ne dođe do rješenja.

Merima Kurtović Pašalić, predsjednica Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u:

“Mi smo ogledalo države. Sramota je da naši menadžementi imaju tri-četiri tisuće pa i više, a kotačići koji proizvode program 600, 800 KM ili u najboljem slučaju prosječnu plaću.

U današnje vrijeme se od toga ne može prehraniti obitelj i zato smo tu. Mora se provesti pravedna sistematizacija radnih mjesta, da se povećaju plaće, topli obrok, poboljšaju uvjeti rada. Na kraju, u našim su rukama kamere, mikrofoni, ali i odašiljači bez kojih nema prozora u svijet.

Poštovani gledatelji i slušatelji, ako se oni ugase, gasi se i internet i mobilna telefonija i ostale komunikacijske usluge. Krajnje je vrijeme da nas ozbiljno shvatite, posebno političari. Poduzet ćemo sve zakonski dozvoljene korake, upozorenje, prosvjede pa i generalni štrajk, a ožujak je blizu i rok EU za izvršavanje 14 prioriteta od kojih je jedan financijski stabilan i neovisan javni servis. Znamo da se možete dogovoriti, to nam pokažete kada je riječ o povećanju vaših plaća, a ostalo sve ispada predstava za javnost iz koje vas mi možemo isključiti. Naši daljnji koraci, ovisit će od vaših dogovora i odluka, hitno i neodložno jer nemamo novca ni za isplatu kupona za prijevoz, a kada gladni stomaci progovore znamo što de događa”, poručila je Kurtović Pašalić.

Klix.ba

The post BHRT će isključiti odašiljače: Gase se internet i mobilna telefonija appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?