Čudan slučaj u Vrgorcu: supruzi policajca oštećen automobil, nitko nije očekivao koga će snimke s kamera razotkriti…

Čudan slučaj u Vrgorcu: supruzi policajca oštećen automobil, nitko nije očekivao koga će snimke s kamera razotkriti…

Link na izvornu vijest

Čudan slučaj u Vrgorcu: supruzi policajca oštećen automobil, nitko nije očekivao koga će snimke s kamera razotkriti…

Nažalost, sve se manje djelatnici PGP Vrgorac u posljednje vrijememogu pohvaliti ozbiljnim zaplijenama kokaina i speeda kojeg ima dosta na vrgoračkim ulicama, kao i na sprječavanju i suzbijanju krijumčarenja droge, cigareta i mesa iz BiH u Hrvatsku i EU.

No, u nedostatku ozbiljnih zapljena, bilježimo jednu prilično neobičnu policijsku akciju.

Prema našim informacijama, ovih dana policijski službenici priveli su svog kolegu, koji je nastanjen u prigradskom naselju Škulja. A već od ranije je poznat široj javnosti, neki se sjećaju i anegdota kad se svezao u postaji.

O čemu se radi? Naime, početkom prosinca ispred jednog ugostiteljskog objekta u Tinovu gradu oštećen je automobil zaposlenici tog lokala koji je u vlasništvu njenog supruga, isto policajca PGP Vrgorac.

Gotovo mjesec dana je prošlo od tog ‘zločina‘, a počinitelj se vješto skrivao i pritajio. I onda se netko sjetio da bi kamere s lokalnih stambeno-uslužnih prostora mogle pomoći u rasvjetljavanju ovog događaja.

Kad su se pregledali kamere, imali su što vidjeti. Policijski službenik oštrim predmetom prolazi po automobilu svog kolege, praveći svjesno priličnu štetu. Krim službenici odmah su sjeli u automobil i pokucali na vrata obiteljske kuće u Škuljama i dovezli ga u postaju na obradu.

Zasad ne znamo detalje istrage, što se sve stavlja na teret policajcu i što je bio povod za ovaj neobjašnjiv potez. Međutim, postavlja se pitanje je li MUP spreman i dalje u svom sustavu držati takve službenike.

Kontaktirali smo i nadležnu Policijsku upravu Splitsko-dalmatinsku da nam nešto više kažu o ovom slučaju, no oni su se pozvali na tajnost podataka i istrage.

– U svezi vašeg traženja obavještavamo vas kako je od 25. svibnja 2018. godine u svim državama članicama Europske unije, pa tako i u Republici Hrvatskoj izravno primjenjuje Uredba (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. godine o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46 EZ (SL EU L119/1), odnosno Opće uredbe o zaštiti podataka.

 

Opća uredba o zaštiti podataka (poznatija pod akronimom GDPR) je obvezujući zakonodavni akt koji se izravno u cijelosti primjenjuje u Republici Hrvatskoj i u ostalim državama članicama Europske unije od 25. svibnja 2018. godine.Cilj Opće uredbe o zaštiti podataka je zaštititi osobne podatke fizičkih osoba, pružiti kontrolu građanima nad njihovim osobnim podacima te stvoriti visoku i ujednačenu razinu zaštite osobnih podataka u Europskoj uniji. Osobni podaci o kaznenom i prekršajnom postupku spadaju u posebnu kategoriju osobnih podataka radi čega nismo u mogućnosti udovoljiti vašem traženju.

Navedene podatke možemo isključivo pružiti institucijama i tijelima javne vlasti u to samo u svrhu provođenja postupaka iz njihove nadležnosti – stoji u odgovoru PU splitsko-dalmatinske uprave.

Neslužbeno doznajemo kako je policajac vandal nakon ispitivanja završio na bolovanju. A po postaji se šuška kako su pojedine kolegice slale dopise unutarnjoj kontroli zbog problema s kojima se susreću u radu s njim. Pratit ćemo kako će ovaj slučaj završiti, kao i hoće li se unutarnja kontrola ‘spustiti‘ iz Zagreba.

Objava Čudan slučaj u Vrgorcu: supruzi policajca oštećen automobil, nitko nije očekivao koga će snimke s kamera razotkriti… pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?