U TOKU LETA OTPAO PROZOR S BOEINGA 737 ALASKA AIRLINESA, ONI ODMAH PRIZEMLJILI SVE AVIONE

U TOKU LETA OTPAO PROZOR S BOEINGA 737 ALASKA AIRLINESA, ONI ODMAH PRIZEMLJILI SVE AVIONE

Link na izvornu vijest

U TOKU LETA OTPAO PROZOR S BOEINGA 737 ALASKA AIRLINESA, ONI ODMAH PRIZEMLJILI SVE AVIONE

Odlučeno je da će svi avioni “Boeing 737 Max 9” u ovoj aviokompaniji biti privremeno prizemljeni.

Zvaničnici su naveli da se pojavio problem s pritiskom u avionu, dok je jedan od putnika kazao da je prozor aviona otpao tokom leta, javlja CNN.

U avionu je bio 171 putnik i šest članova posade. On je nakon polijetanja sa međunarodnog aerodroma u Portlandu bio u vazduhu oko 20 minuta i potom se vratio na pistu.

Jedan od putnika na tom letu je za CNN kazao da je prozor otpao s aviona nakon polijetanja.

Američke zrakoplovne vlasti objavile su da je u pitanju avion “Boeing 737 Max 9” koji je dobio dozvolu za letove 25. oktobra prošle godine, kao i da je pokrenuta istraga o ovom incidentu.

Aviokompanija je saopćila da će “privremeno” prizemljiti svih 65 svojih aviona “Boeing 737 Max 9” kako bi bile izvršene dodatne provjere i inspekcijski nadzor.

Boeing je rekao da je svjestan incidenta i da “radi na prikupljanju više informacija”.

Nacionalni odbor za sigurnost transporta (NTSB) potvrdio je da istražuje incident.

“Boeing 737 Max 9” je nakon niza sigurnosnih pitanja i istraga opisan kao najprovjereniji transportni avion u historiji.

Video pogledajte OVDJE.

The post U TOKU LETA OTPAO PROZOR S BOEINGA 737 ALASKA AIRLINESA, ONI ODMAH PRIZEMLJILI SVE AVIONE first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?