U INDONEZIJI SPRIJEČENO DA PREKO 200 PASA ZAVRŠI U KLANICI ZA LJUDSKU ISHRANU

U INDONEZIJI SPRIJEČENO DA PREKO 200 PASA ZAVRŠI U KLANICI ZA LJUDSKU ISHRANU

Link na izvornu vijest

U INDONEZIJI SPRIJEČENO DA PREKO 200 PASA ZAVRŠI U KLANICI ZA LJUDSKU ISHRANU

Kamion koji je prevozio još žive pse zaustavljen je u subotu uveče u gradu Semarang, na velikom ostrvu Java.

Pet osoba je uhapšeno i biće optuženi po propisima o zaštiti životinja, a prijeti im kazna do pet godina zatvora.

  • Informaciju smo dobili prošlog mjeseca, ali smo tek u subotu uspjeli da blokiramo transport 226 pasa – navela je policija.

Indonezija je jedna od rijetkih zemalja u svijetu koja još uvijek dozvoljava prodaju psećeg i mačijeg mesa, ali kampanja protiv te prakse sve više raste, a neki gradovi, uključujući Semarang, uveli su lokalne zabrane takve trgovine.

(Beta)

The post U INDONEZIJI SPRIJEČENO DA PREKO 200 PASA ZAVRŠI U KLANICI ZA LJUDSKU ISHRANU first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?