“Autoceste FBiH” objavile poziv za izgradnju dionice tunel Kvanj-Buna

“Autoceste FBiH” objavile poziv za izgradnju dionice tunel Kvanj-Buna

Link na izvornu vijest

JP “Autoceste FBiH” objavile su poziv za dostavljanje ponuda za izgradnju autoceste na koridoru 5C, dionica tunel Kvanj-Buna.

Kako su naveli, riječ je o dionici autoceste južno od Mostara, koja je duga 5,2 kilometara a koja uključuje objekte: tunel Kvanj, vijadukt Rotimski potok i nadvožnjak Rujevica, a ostatak trase nadovezuje se na završenu dionicu Buna – Počitelj.

– Glavni objekat je dvocijevni tunel Kvanj, dužine desna cijevi od 2.645 metar i lijeve od 2.720 metar. U sklopu izgradnje ove dionice planirana je i izgradnja priključne prometnice za naselje Hodbina, dužine 1415 m, a ista je predviđena kao privremeni priključak autoceste do izgradnje petlje Mostar jug – objavili su iz “Autocesta FBiH”.

Glavni projekt će pripremati izvođač radova budući da se projekt realizira po FIDIC Žutoj knjizi.

Rok za dostavljanje ponuda je 2. april 2024. godine. Projekat će se financirati iz sredstava osiguranih kod Evropske investicijske banke (EIB) i bespovratnim grant sredstvima EU.

 

The post “Autoceste FBiH” objavile poziv za izgradnju dionice tunel Kvanj-Buna first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?