VOZAČI OPREZ: SMANJENA VIDLJIVOST, SNIJEG I POLEDICA NA BH. CESTAMA

VOZAČI OPREZ: SMANJENA VIDLJIVOST, SNIJEG I POLEDICA NA BH. CESTAMA

Link na izvornu vijest

VOZAČI OPREZ: SMANJENA VIDLJIVOST, SNIJEG I POLEDICA NA BH. CESTAMA

Iz BIHAMK-a upozoravaju na ugažen snijeg i poledicu na pojedinim dionicama u višim predjelima, a izdvajaju puteve: Priluka-Glamoč-Mliništa, Koprivnica-Kupres-Šuica-Livno, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča-GP Hum, Han Pijesak-Vlasenica, Trebinje-GP Klobuk i Jablanica-Posušje (Blidinje), kao i šire područje Romanije.

Na ovim dionicama za teretna vozila preporuka je korištenje lanaca. U jugozapadnim krajevima dodatne probleme stvara i jak vjetar koji nanosi snijeg na kolovoz, pa je i vidljivost mjestimično smanjena.

  • Upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona na brojnim dionicama. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme. Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje – upozoravaju iz BIHAMK-a.

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

(A.H./BIHAMK)

The post VOZAČI OPREZ: SMANJENA VIDLJIVOST, SNIJEG I POLEDICA NA BH. CESTAMA first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?