GP TOMING ostaje u vlasništvu Mire Tomasa: Ponude na javnoj dražbi nisu zadovoljile vlasnika

GP TOMING ostaje u vlasništvu Mire Tomasa: Ponude na javnoj dražbi nisu zadovoljile vlasnika

Link na izvornu vijest

GP TOMING ostaje u vlasništvu Mire Tomasa: Ponude na javnoj dražbi nisu zadovoljile vlasnika

GP Toming iz Drinovaca, jedan od najvećih proizvođača energije iz obnovljivih izvora u cijeloj BiH, u vlasništvu Mire Tomasa bio je ponuđen na prodaju putem dražbe. 

U listopadu je Miro Tomas, kao jedini član, u ime skupštine društva objavio odluku o prodaji 100 postotnog udjela u ovoj tvrtci.

Kako doznaje Hercegovina.info, nekoliko je kupaca bilo zainteresirano, no na kraju, Tomas nije bio zadovoljan niti jednom ponudom, te GP Toming ostaje u njegovom vlasništvu i dalje.

Osnivač i vlasnik poznate tvrtke GP Toming iz Drinovaca kod Gruda, Miro Tomas, najavio je u prodaju 100 posto udjela u ovoj tvrtki javnim nadmetanjem – dražbom.  Miro Tomas, kao jedini član…

Dražba je održana za 29. siječnja, a svi zainteresirani kupci su, nakon uplate jamčevine od 50.000 KM, mogli pogledati sve poslovne knjige i izvršiti dubinsku analizu poslovanja tvrtke.

Društvo GP Toming d.o.o. je osnovano 1995. godine sa osnovnom djelatnosti graditeljstva, a od 2012. godine intenzivno ulaže u izgradnju solarnih elektrana i počinje baviti proizvodnjom električne energije iz obnovljivih izvora. Trenutno u svom portfelju, ima elektrane instalirane snagu od 14.066 kWp što ga svrstava u najveće proizvođače iz obnovljivih izvora energije na području Bosne i Hercegovine.

hodovo

Vlasnici su velikih solarnih postrojenja u Drinovcima, Hodovu, Ljubuškom, Krenici i Grudama, a trenutno je u tijeku izgradnja fotonaponske elektrane Petnjik ukupne instalirane snage 45 MWp.

GP Toming je na kraju 2022. godine imala imovinu vrijednu 30,7 milijuna KM, ostvarila godišnji promet od 19,0 milijuna KM i dobit od 7,2 milijuna KM. Krajem 2022. u Tomingu je radilo 14 zaposlenih.

Neki od objekata na kojima je GP TOMING sudjelovao: Aparthotel Tamaris, Tučepi; EURO-BENZ, Sovići; Sportska Dvorana Grude; Stambena zgrada „Sv. Šimun“, Međugorje; Stambena
zgrada „Sv. Toma“; Međugorje, Poslovna zgrada „ERONET“, Grude; Poslovna zgrada „DM“, Mostar; Poslovna zgrada „Rondo“, Mostar; Poslovni objekt Elektroprivrede HZ-HB, Grude; Hidro Elektrana „Peć Mlini“, Drinovci.

Objava GP TOMING ostaje u vlasništvu Mire Tomasa: Ponude na javnoj dražbi nisu zadovoljile vlasnika pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?