Trener NK Ljubuški Andrej Markić: Ljubuški nogomet ima budućnost, stvaramo sve bolje uvjete za rad, a rezultati toga moraju se vidjeti

Trener NK Ljubuški Andrej Markić: Ljubuški nogomet ima budućnost, stvaramo sve bolje uvjete za rad, a rezultati toga moraju se vidjeti

Link na izvornu vijest

Nogometaši Ljubuškog počeli su s pripremama za nastavak nogometne sezone počeli 21. siječnja.

Podsjećamo, NK Ljubuški u nastavak sezone ulazi s prvog mjesta na prvenstvenoj ljestvici.

NK Ljubuški je u 14 odigranih utakmica osvojio 29 bodova koliko ima i drugoplasirani Klis i ima dva boda više od trećeplasiranog Kruševa i četveroplasiranog Brotnja.

Ljubuški je kraj sezone odigrao izvanredno, ostvario je sedam uzastopnih pobjeda, među kojima su većinom one protiv momčadi s vrha prvenstvene ljestvice, prije toga je imao dva remija. Doista impresivan niz.

U prvenstvo se ušlo nešto lošije, ali je u nastavku prvenstva ste to nadoknađeno.

Povodom početka priprema za nastavak sezone u programu Radija Ljubuški ugostili smo trenera nogometaša Ljubuškog Andreja Markića.

Na početku razgovora Andrej se kratko osvrnuo na prvi dio prvenstva.

„Prije početka prvenstva ostali smo bez sedam igrača i to je trebalo nadoknaditi i uigrati momčad. Dosta igrača je iz juniorske momčadi prešlo u seniorsku i to je, posebno za njih, bila velika promjena. Dakle, u prvi dio smo ušli s malo tih amplituda, sazrijevanja, preslagivanja, s toga se nije čuditi da nekoliko prvih utakmica nismo odigrali kvalitetno kao drugi dio sezone. Sa svakom utakmicom momčad je sazrijevala i to se moglo vidjeti na terenu. Na kraju sezone se moglo vidjeti da bi ova momčad, sastavljena uglavnom od mladih domaćih igrača, mogla parirati i momčadima iz Prve lige F BiH, koja je rang natjecanja iznad nas. Radimo puno, radimo kvalitetno tako da mislim da su i uprava i vodstvo kluba zadovoljni onim što se događa u klubu i oko kluba“, kaže Markić.

S pripremama su, kaže, krenuli 21. siječnja i već odigrali jednu prijateljsku utakmicu protiv momčadi Tomislavgrada.

Plan nastavka priprema je razrađen u potpunosti i dogovoreno je više pripremnih utakmica. Prva od njih je protiv momčadi Jaruna u srijedu u 15 sati na Babovcu. Markić je pozvao sve ljubitelje nogometa da dođu pogledati tu utakmicu i vidjeti kako nakon petnaestak dana priprema izgleda momčad Ljubuškog. Što se tiče ostalih pripremnih utakmica dogovoreni su susreti s Posušjem u Posušju, s Dugom Resom, s Mladosti Doboj – Kakanj, s Neretvom i Čapljinom.

Kada se radi o igračkom kadru dogodilo se nekoliko promjena. Tako je iz kluba otišao vratar Antonio Brkić koji je prešao u Jadran LP, a došla su tri nova golmana, dva povratnika Mate Ilić i Josip Puljić, te Lovro Maslać iz Čapljine. U momčad se vratio i Mario Puljić.

Naglašava da klub nema imperativ ulaska u Prvu ligu F BiH već da je njihov sportski imperativ biti prvak.

„ Nastavit ćemo tamo gdje smo stali. Nastojat ćemo nastavit niz pobjeda iz prvog dijela sezone bez ikakva opterećenja s jedinim pritiskom na osobnom radu i napretku. Očekujemo uzbudljivo proljeće i dat ćemo sve od sebe da kraj sezone završimo na prvom mjestu na ljestvici“, ističe Markić, govoreći o planovima za drugi dio prvenstva.

Kao najveće konkurente za naslov prvaka ne izdvaja ni jednu momčad posebno, ali ističe da su to uglavnom klubovi koji su trenutno u gornjem dijelu ljestvice.

S posebnom radošću ističe rad omladinske škole kluba, naglašavajući da su seniori nus produkt onoga što se radi u omladinskoj školi.

„Omladinska škola je posebno napredovala u posljednje dvije godine. Od 120 došli smo do 250 dječaka učlanjenih u našu omladinsku školu. Morali smo angažirati više trenera i ostalih stručnih osoba za rad s tim dječacima. Nastojimo im biti na raspolaganju ne samo nogometno, nego i što se tiče njihovog zdravstvenog, fizičkog i psihološkog razvoja. Svakim danom poboljšavamo uvjete što se tiče infrastrukture. Napravili smo igrališe 40×20 s umjetnom travom i reflektorima. Radimo na rasvjeti pomoćnog terena, uradili smo navodnjavanje glavnog terena, sve svlačionice su dijelom, a uskoro će biti i kompletno renovirane, imamo malu teretanu, sve prostorije će imati grijanje, sva djeca od 2012. do 2019 godišta rade u dvorani „Central“ tu u gradu, tako da mislim da se dosta toga dobro posložilo“, kaže Markić uz zahvalu svima koji rade u toj školi.

To su: Ivana Rozić koja je na Kineziologiji, Filip Markotić, kineziolog Marin Pavlović, kineziolog Luka Herceg, Nikola Granić s UEFA „B“ licencom, kineziolog Martin Ivanković, Luka Noah Šimić polaznik kineziologije, s tim da su svi treneri polaznici jednih od Uefinih licenci, mag. fizioterapije Ante Medić i Josip Jelinić.

Kao prioritet u idućem razdoblju ističe veliku umjetnu travu na pomoćnom terenu, jer je bez kvalitetne infrastrukture teško napraviti veći iskorak.

„Uvijek se postavlja pitanje, je li klub ima ambiciju ući u Prvu ligu F BiH, naravno da ima. Međutim, moje mišljenje je da prvi iskorak treba biti napraviti umjetnu travu kako bi sva naša djeca imala odlične uvjete za rad, a Prva liga F BiH će nakon toga doći sama po sebi. Recimo, sad smo sa puno lošijim uvjetima prvi na ljestvici, a kada još poboljšamo uvjete to znači i veći broj djece i kvalitetniji rad. Uglavnom, moje je mišljenje da ljubuški nogomet ima dobru budućnost“, kaže na kraju razgovora Markić.

Radio Ljubuški

Objava Trener NK Ljubuški Andrej Markić: Ljubuški nogomet ima budućnost, stvaramo sve bolje uvjete za rad, a rezultati toga moraju se vidjeti pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?