Fantastična  igra i pobjeda Izviđača  u banjalučkoj dvorani Borik

Fantastična igra i pobjeda Izviđača u banjalučkoj dvorani Borik

Link na izvornu vijest

Najave trenera Izviđača Tonija Čoline i kapetana momčadi Ivana Pavlovića uoči utakmice, u dvorani Borik, u Banja Luci, s Borcem, da ih u toj utakmici jedino zanima pobjeda što su i potvrdili u sinoćnjoj utakmici.

Dobro popunjena dvorana Borik mogla je uživati u okršaju dva velikana bh. rukometa, ali više su pokazali ljubuški virtuozi, na čelu s rukometnim čarobnjakom Ivanom Pavlovićem i strategom Tonijom Čolinom, koji je tako posložio karte da domaća momčad nije imala nikakve šanse što se, osobito, pokazalo u drugom poluvremenu. Mada je jedan Ivano, veliki doprinos pobjedi dali su i svi ostali, borci bez straha i mane, osobito Diano Ćeško, nesavladivi Haris Suljević, lucidni Luka Bubalo, granitni Marijan Šaravanja.

„Skauti“ su odlično otvorili utakmicu, nekoliko vezanih obrana Harisa Suljevića te preciznost ŠimićaŠaravanje i dva puta Pavlovića i Izviđač u 7. minuti ima prednost od tri gola (1:4). Sljedećih 5-6 minuta, Borac je konsolidirao svoje redove te u 11.minuti uspiio preokrenuti rezultat u svoju korist (6:5, 11.minuta). Sljedećih 10-tak minuta igralo se u ritmu „gol za gol“ da bi „Skauti u periodu od 21. do 27. minute, serijom 5:2, stigli do dva gola viška (14:16). Borac, s dva vezana gola, poravnava rezultat u 30. minuti, ali golom Luke Bubala, u zadnjim sekundama prvog poluvremena, Izviđač dolazi do prednosti, s kojom se odlazi na odmor (16:17).

Drugo poluvrijeme je priča za sebe u kojoj „Skauti“ pokazuju zašto su vodeća momčad prvenstva. U prvih šest minuta nastavka, s tri gola Pavlovića, dva Luke Ševića i golom Luke Bubala, Izviđač je stigao do šest golova prednosti i nagovijestio da se teško, nešto drugo, u ovom susretu, može očekivati osim njegove pobjede.
Mada se Borac nije predavao, ali nije uspijevao ništa više učiniti osim se primaći u par navrata na tri gola zaostatka. Prednost od 3-4 gola „Skauti“ su održavali do 49. minute kada su golovima Diana Ćeške i Luke Bubala ponovno stigli do “plus” 5. Do 54. minute, domaći su uspijevali držati zaostatka od 4-5 golova, ali u završnici je uslijedio još jedan udar „Skauta“, koji u 60. minuti stižu do 8 golova prednosti. Do kraja utakmice, domaći rukometaši postižu pogodak, za visoku i uvjerljivu pobjedu rukometaša Izviđača, rezultatom 34:27. “Skauti” su nakon posljednjeg sučevog zvižduka, burno proslavili pobjedu u dvorani „Borik“ uz aplauz objektivnih banjalučkih ljubitelja rukometa.

Ovom pobjedom Izviđač je momčadi Gračanice i Borca pobjegao na velikih šest bodova prednosti te istakao veliku kandidaturu za novu, 10, jubilarnu, titulu prvaka BiH u rukometu.

Odličnu rukometnu predstavu u banjalučkom hramu rukometa, prikazao je rukometni čarobnjak Ivano Pavlović, koji je osim 10 postignutih golova, vrhunski dirigirao igrom svoje momčadi. Njemu uz rame bili su Diano Ćeško s 8, Luka Bubalo s 5 te Marijan Šaravanja i Luka Šević s po 3 gola. Međutim, svi ostali dali su svoj veliki doprinos borbenošću, požrtvovnošću i disciplinom u obrani, koja je bila vrhunska u drugom poluvremenu.
Haris Suljević je odigrao jednu od najboljih utakmica u dresu Izviđača skupivši 13 obrana, koje su neke bile kolosalne, pri čemu je „skinuo“ 2 sedmerca.
Završnicu susreta obilježila je povreda Diana Ćeške, koji je u bolovima iznesen s terena. Nadati se je da ova ozljeda nije teške prirode jer sve drugačije bi bio veliki udarac ionako hendikepiranu ozljedama momčad Izviđača.

U momčadi Borca 8 golova postigao je Nedim Hadžić, a po 6 Nikola Malivojević i Vladislay Zalevsky.

Zbog EHF tjedna sljedećeg vikenda ne igraju se utakmice Premijer lige. Novi susret ove dvije momčadi igra se u sklopu ¼ finala KUP-a, u srijedu, 20.03.2024. godine u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom.

BH Telecom Premijer liga BiH, sezona 2023/2024, 18. kolo.
Banja Luka, 09.03.2024. u 20:00 sati.

RK Borac m:tel – RK Izviđač Agram 27:34 (16:17)

Banja Luka, Sportska dvorana „Borik“, 1000 gledatelja.
Suci: Amar i Dino Konjičanin (Visoko).
Nadzornik: Arijana Vojić (Bihać).

RK Borac m:tel: Grahovac, Ivanović, Stojanović, Đurđević 1, Muhović, Rađenović 2, Petrović 1, Bubić 1, Nježić, Zalevsky 6, Hadžić 8, Malivojević 6 , Subotić, Knežević, Momić, Klimavets 2.
Trener: Irfan Smajilagić.

RK Izviđač Agram: Alihodžić (2 obrane), Suljević (13 obrana, 2 sedmerca), Lukenda 1, Odak, Šević 3, Ljubić, Čuvalo, Šimić 2, Bubalo 5, Šaravanja 3, Pavlović 10/4, Ćeško 8/3, Sakić 1, Kovač 1, Grbavac, Lasić.
Trener: Toni Čolina.

Isključenja: Borac m:tel 8 minuta, Izviđač 12 minuta.
Sedmerci: Borac m:tel 5/3, Izviđač 8/7.

Rk Izviđač

Objava Fantastična igra i pobjeda Izviđača u banjalučkoj dvorani Borik pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?