Šest tvrtki u utrci za izgradnju najduljeg tunela u BiH

Šest tvrtki u utrci za izgradnju najduljeg tunela u BiH

Link na izvornu vijest

Planirani rok za potpisivanje ugovora o izgradnji tunela Prenj je rujan ove godine, a rok za završetak projekta je kolovoz 2030. godine.

Ovi rokovi su definirani planom poslovanja i usuglašeni su s kreditom, rečeno je ovo za Dnevni avaz iz tvrtke „Autoceste FBiH“.

– Također, naglašavamo kako su navedeni podaci podložni promjeni ovisno o tijeku evaluacije i brzine odgovora kreditora i ponuđača ili eventualnih zahtjeva od ponuđača – pojašnjavaju iz “Autocesta”.

Treba naglasiti kako izvođač za ovaj megaprojekt nije izabran. Prijavljeno je osam tvrtki, šest je ostalo u igri.

– Projekt izgradnje dionice tunel Prenj je u fazi evaluacije pretkvalifikacijske faze za odabir izvođača radova. Nije poznato tko će biti izvođač radova u ovom trenutku. To će biti poznato tek nakon što banka da suglasnost na kombinirano evaluacijsko izvješće druge faze tendera koja još nije ni započela – navode iz “Autocesta”.

Podsjećamo, radi se o tunelu dužine 11 kilometara, što je deveti najduži cestovni tunel u Evropi, a prvi je u BiH koji prelazi granicu od šest kilometara. Ukupna vrijednost projekta je oko 800 miliona maraka (400 miliona eura).

Radi se o najznačajnijem infrastrukturnom projektu u BiH i devetom najdužem cestovnom tunelu u Evropi. U igri je šest kompanija koje su ostale u utrci za ovaj megaprojekt.

Izgradnjom ovog tunela „Autocesta FBiH” od Mostara do Sarajeva uveliko će se skratiti putovanje. Poređenja radi, trenutna dužina puta preko M-17 iznosi 113 kilometara, dok će izgradnjom autoceste iznositi 82 kilometra.

The post Šest tvrtki u utrci za izgradnju najduljeg tunela u BiH first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?