Poziv na registraciju birača u inozemstvu za glasovanje na izborima u Hrvatskoj

Poziv na registraciju birača u inozemstvu za glasovanje na izborima u Hrvatskoj

Link na izvornu vijest

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini poziva sve državljane Republike Hrvatske koji namjeravaju glasovati na biračkim mjestima u diplomatsko-konzularnim predstavništvima u BiH na prethodnu/aktivnu registraciju, sukladno odluci predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor.

Izbori će se održati u utorak 16. travnja i srijedu 17. travnja na biračkim mjestima u Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Banja Luci, Livnu, Vitezu i Orašju.

Rok za registraciju istječe u subotu, 6. travnja.

Birači koji neće biti u mjestu svog prebivališta na dan održavanja izbora, a imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, mogu podnijeti ”Zahtjev za prethodnu registraciju” kako bi glasovali u inozemstvu.

Birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, da bi mogli glasovati, aktivno se registriraju po službenoj dužnosti ili na osobni zahtjev.

Naime, birači kojima je izdana osobna iskaznica s podatkom prebivališta izvan Republike Hrvatske ne moraju se aktivno registrirati, nego će po službenoj dužnosti biti aktivno registrirani za državu i konzularno područje prema adresi prebivališta u inozemstvu upisanoj u osobnoj iskaznici.

Birači koji će se na dan održavanja izbora nalaziti na konzularnom području različitom od navedenog u osobnoj iskaznici trebaju podnijeti ”Zahtjev za promjenu mjesta aktivne registracije”.

Birači koji nemaju osobnu iskaznicu s podatkom o prebivalištu izvan Republike Hrvatske trebaju podnijeti ”Zahtjev za aktivnu registraciju” kako bi mogli glasovati u inozemstvu ili u Republici Hrvatskoj.

Birači mogu pregledati svoje podatke upisane u registar birača na stranici https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/.

Zahtjeve za registraciju i potrebne obrasce birači mogu dobiti u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske u BiH, a dostupni su i putem e-pošte na navedene adrese:

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Sarajevu: [email protected]

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Mostaru: [email protected]

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Tuzli: [email protected]

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Banja Luci: [email protected]

Konzulat Republike Hrvatske u Vitezu: [email protected]

Konzulat Republike Hrvatske u Livnu: [email protected]

Konzulat Republike Hrvatske u Orašju: [email protected]

Objava Poziv na registraciju birača u inozemstvu za glasovanje na izborima u Hrvatskoj pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?