ČETIRI FUDBALERA PRIVEDENA ZBOG GRUPNOG SILOVANJA SPORTSKE NOVINARKE

ČETIRI FUDBALERA PRIVEDENA ZBOG GRUPNOG SILOVANJA SPORTSKE NOVINARKE

Link na izvornu vijest

ČETIRI FUDBALERA PRIVEDENA ZBOG GRUPNOG SILOVANJA SPORTSKE NOVINARKE

Riječ je o urugvajskom golmanu Sebastijanu Sosi (37), paragvajskom veznjaku Joseu Florentinu (27), argentinskom braniču Brianu Cufréu (27) i njegovom sunarodnjaku, napadaču Abijelu Osoriju (21). Svima je određen pritvor u trajanju od 48 sati dok sudac ne odluči hoće li ostati u pritvoru do kraja istrage.

Tužiteljica, 24-godišnja sportska novinarka, tvrdi kako ju je Sosa pozvao u hotelsku sobu u Tucumanu na sjeveru Argentine kada je Velez tamo gostovao i s lokalnim Atleticom odigrao remi 2. marta. U sobi su bila i ostala trojica muškaraca.

Novinarka je rekla da je popila nekoliko pića nakon čega joj se zavrtjelo u glavi. Legla je u krevet, a onda su ju četvorica nogometaša silovala. Zastupnici žrtve kažu kako je slučaj klasificiran kao “seksualni napad s teškim snošajem od strane dvije ili više osoba”.

Advokatica žrtve Patricia Neme dodaje i kako postoji dovoljno elemenata za traženje istražnog zatvora za hapšenje četvoricu jer oni imaju dovoljno sredstava da pobjegnu ako požele izbjeći suđenje. Drugi advokat Juan Robles potvrđuje kako bi pritvor trebao biti uskoro potvrđen.

  • Tužitelj je najavio da će četvorici koja su došla na ovo suđenje kao optuženi biti određen pritvor – otkrio je Robles medijima.

(J. list)

The post ČETIRI FUDBALERA PRIVEDENA ZBOG GRUPNOG SILOVANJA SPORTSKE NOVINARKE first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?