Sattler u posjeti Ljubuškom: Ljubuški je pravi primjer za sve ostale

Sattler u posjeti Ljubuškom: Ljubuški je pravi primjer za sve ostale

Link na izvornu vijest

Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH veleposlanik Johann Sattler danas je boravio u službenoj posjeti gradu Ljubuškom.

Veleposlanik Sattler i gradonačelnik Vedran Markotić sa suradnicima razgovarali su o razvojnim projektima grada Ljubuškog s posebnim osvrtom na one koje je sufinancirala Europska unija, a Markotić je uvaženog gosta upoznao i s ostalim značajnim projektima koji se provode na području grada Ljubuškog

Nakon sastanka Markotić i Sattler održali su konferenciju za novinare.

„Prije svega želio bih zahvaliti gospodinu Sattleru i njegovim suradnicima na posjeti Ljubuškom. Danas smo uglavnom razgovarali o projektima koje Europska unija u suradnji s gradskom upravom provodi na području grada Ljubuškog. Iskoristili smo priliku da se zahvalimo na svemu onome što delegacija EU čini za BiH. Mi smo, naravno, opredijeljeni za ulazak BiH u EU tako da naši stanovnici osjete sve one benefite koje donosi ulazak u tu veliku zajednicu naroda i država. Također, gospodina Sattlera upoznali smo i s ostalim projektima koje provodi grad Ljubuški, od gospodarstva do demografije. Istakli smo koliko su nam u svemu tome pomogli fondovi EU. Zahvaljujući sredstvima EU nama je ostao dio naših sredstava koje smo iskoristili u druge svrhe, uglavnom socijalne namjene. Na kraju smo iskoristili ovu prigodu da gospodina Sattlera i ostale veleposlanike pozovemo na LJOF“, kazao je, među ostalim, Markotić.

 Nakon Markotića, novinarima se obratio veleposlanik Sattler.

„Ljubuški je blagoslovljen kada su u pitanju prirodne ljepote, Trebižat, vodopadi Kravica i Koćuša, Tvrđava, ali tu je i pitanje kako ste iskoristili sve ono što vam je dato. Ljubuški pokazuje pravi put i pravi je primjer za sve ostale. Tako recimo vodopad Kravica, ne samo da je sada jedno profitabilno mjesto već se njime i upravlja na jedan profesionalan način. Također, sam zahvalan lokalnoj samoupravi koja nikako nije zaboravila na socijalni aspekt, gdje se itekako osigurava podrška za obitelji, majke, djecu i potvrda toga su mnogo bolji demografski podaci nego za mnoga druga mjesta u BiH“, istaknuo je Sattler.

Kratko se osvrnuo i na otvaranje pregovora BiH s EU i na to koliko je to značajno i za lokalne zajednice.

„BiH je prethodnog mjeseca, odlukom Europskog vijeća o otvaranju pregovora, napravila jedan važan iskorak. To je jedna izuzetna prilika, ali uz to dolazi i jako puno posla za uraditi. Taj posao se ne odnosi samo na najviše, već i na niže razine vlasti, od županijskih do onih lokalne samouprave. Iskoristit ću ovu priliku da pozovem i županijske vlasti da signaliziraju pitanja o kojima smo razgovarali prilikom posjete, uključujući Zakon o slobodi okupljanja te uspostavljanje Ureda za borbu protiv korupcije. Nadam se, da kada krajem svibnja ponovo dođem u Ljubuški kako bi prisustvovao LJOF-u, da ćemo obilježiti otvaranje tog ureda. Gradonačelnik obećava dobar provod na LJOF-u, a ja svakako jesam ljubitelj tih sportskih aktivnosti na otvorenom pa se možda i okušam u nekoj od sportskih disciplina.

Na kraju konferencije za novinare Sattler je, na pitanje novinara, komentirao nametanje izmjena izbornog zakona od strane Visokog predstavnika Christiana Schmidta. U svom komentaru on je ponovio već ranije iznijete stavove.

Uz gradonačelnika Markotića sastanku su nazočili i predsjednik Općinskog vijeća Ljubuški Tihomir Kvesić, ministar financija i dopredsjednik Vlade F BiH Toni Kraljević, ministar unutarnjih poslova u Vladi ŽZH Mladen Bebek te ravnatelj JU Razvojna agencija „HERAG“ Radoslav Luburić.

Radio Ljubuški

Objava Sattler u posjeti Ljubuškom: Ljubuški je pravi primjer za sve ostale pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?