Dodik najavio veliki miting u Banja Luci: Ako se Rezolucija usvoji, napuštamo odlučivanje u BiH

Dodik najavio veliki miting u Banja Luci: Ako se Rezolucija usvoji, napuštamo odlučivanje u BiH

Link na izvornu vijest

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik se obratio javnosti nakon sastanka s državnim vrhom Srbije gdje je glavna tema bila usvajanje Rezolucija o genocidu u Srebrenici.

Dodik je kazao kako je obavijestio predsjednika Srbije povodom Rezolucije o Srebrenici te da mu je veoma zahvalan što je stao na stranu “RS-a”.

“Rekao sam i javno govorim genocid se nije desio to je izmišljena forma da se sataniziraju Srbi i da se individualna krivica iz Haga prebaci na kolektivno srpski narod”, kazao je Dodik ponovo negirajući genocid u Srebrenici.

Dodao je da će učiniti sve da se donošenje Rezolucije spriječi do petka kada je najavljen tzv. “Vaskršnji sabor”, te da je tražio od Vučića da podrži sve odluke RS-a koje bi mogle uslijediti nakon mogućeg usvajanja Rezolucije.

“Ovo je rušenje BiH. Izmišljeni akt je upućen bez suglasnosti svih. Ovo je odluka onih koji predstavljaju samo muslimansku stranu i upereni su direktno protiv RS i Srba”, poručio je Dodik.

Dodao je kako se “sve ovo događa dok traju stradanja u Gazi koja su daleko veća” i da je cilj zadržati fokus na “RS i Srbima”.

“Mi ćemo imati sjednicu Narodne skupštine 18. i 19. travnja, a organizirat ćemo miting u Banja Luci protiv ovoga. NSRS će donijeti odluke ako dođe do usvajanja rezolucije. RS će napustiti odlučivanje u BiH, ne vidim smisao da ostanemo u BiH”, kazao je Dodik.

Dodao je da će “status RS-a sami regulirati” kako bi pokušali “samostalno nastaviti dalje”.

“Ovo ne vodi nikakvom pomirenju. U Srebrenici je poginulo, ubijeno 3.500 Srba i nešto 4.100 Bošnjaka Stradanje Srba je odbačeno a favorizira se stradanje Bošnjaka”, kazao je Dodik.

Na kraju se ponovo zahvalio Vučiću jer ga je saslušao i obećao podržati “RS u teškim odlukama koje će donijeti nakon petog svibnja”.

The post Dodik najavio veliki miting u Banja Luci: Ako se Rezolucija usvoji, napuštamo odlučivanje u BiH first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?