Uoči Dana općine Neum: Kazališna predstava, komedija “Drug lovac”

U sklopu programa proslave Dana Općine Neum, održat će se kazališna predstava, komedija “Drug lovac” u izvedbi Metkovskog amaterskog kazališta, pod pokroviteljstvom Općine Neum.

Predstava će se održati u kinodvorani u Grand Hotel Neumu, u četvrtak, 17. studenoga u 19.30 sati. Ulaz je besplatan!

Ovu urnebesnu komediju velikog francuskog komediografa Georgesa Freydeaua Monsieur chasse! premijerno je izvedena 1862. u pariškom Theatre du Palais- Royal i do danas je jedan od najizvođenijih kazališnih komada kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj. Prema redateljskoj ideji Radovana Marčića komedija je s naslovom “Drug lovac” dobila prilagodbu koja odražava duh susjednog nam Metkovića šezdesetih godina, jezik, ljude, navike i naravi koji u svemu koreliraju s Fayedeauovim briljantnim komičnim zapletom.

Svaki na svoj način likovi, govore i scenski žive u odmaku od jezičnog standarda, u nama bliskoj i prepoznatljivoj sredini i govoru. Po jeziku su životni, on je njihova bit, značaj, moć, ali i slabost.

Jezično odstupaju likovi koji koriste netipičan idiom za ovo područje ( Puba, Filomena Džepina), kao svojevrsni hommage svima onima koji su se u Metković doselili.

Ova verbalna komika doziva duh nekadašnjeg vremena i životne apsurde u kojima se, slučajno ili namjerno, može naći čovjek. Uostalom, ako u nečemu neretvanski kraj ima bogatu tradiciju, to je lov.

Radnja se događa u Metkoviću i Pločama u jesen 1965. godine.

Redatelj predstave je već spomenuti Radovan Marčić, a u predstavi glume:

  • Drug Šetka: Toni Krilić
  • Katarina Šetka: Željka Bulić
  • dr. Mandić: Damir Kozarić
  • Drug Bebić: Josip Talajić
  • Puba: Dino Čolaković
  • Inspektor Đepina: Radoslav Vrdoljak
  • Gospođa Filomena: Jasminka Vrdoljak
  • Ljubica: Elza Glučina

Pozivamo Vas sve da zajedno uživamo u ovom kulturno- zabavnom događaju u Neumu!

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?