Otvoreni Stolačka tarča i LJOF

Otvoreni Stolačka tarča i LJOF

Link na izvornu vijest

Deveto izdanje Srednjovjekovne manifestacije Stolačka tarča otvoreno je danas predstavljanjem povijesnih skupina iz Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnju Stolačku tarču otvorio je gradonačelnik Stoca, gospodin Stjepan Bošković.

Događaj koja oživljava davna vremena naše povijesti ponudio je širok spektar aktivnosti. Na programu su viteške i plesne skupine iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Mađarske, predstave za djecu i radionice bosančice za djecu i odrasle, bogata gastronomska ponuda, te zabava uz zvuke srednjovjekovnog sastava Holoeneck Hungarica.

Ne smiju se propustiti ni spektakularne mačevalačke borbe poznate kao Božji sud, kao i Bohurt – oklopna borba s punim kontaktom. Dođite i uživajte u radionici bacanja sjekire, koju će održati duvanjski viking Stipe Pleić Flick, vuči konopa sa vitezovima i spektakularnom vatrenom showu-u.

Posebnu atrakciju predstavljat će nastup sokolara iz Srbije, Hanija Girgisa, koji će sa svojim dresiranim pticama izvoditi akrobacije i prelete iznad publike, čime će zasigurno oduševiti sve prisutne. Središnji događaj je Bitka za Hercegov grad, koja je na rasporedu u subotu u 20 sati, nakon čega slijedi vatreni show i nastup DJ-a./Stolac.city

Otvoren LJOF

Otvoren je četvrti po redu Ljubuški Outdoor Festivala koji ove godine bilježi rekordni broj natjecatelja iz čak 13 država!

Uz natjecatelje iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, na ovogodišnji LJOF stižu natjecatelji iz Austrije, Njemačke, Švicarske, Rusije, Bjelorusije, Poljske, Ukrajine, Norveške i  Libanona, što potvrđuje da je Ljubuški Outdoor Festival uistinu postao prepoznatljiv na međunarodnoj razini.

Na ovogodišnjem festivalu neće manjkati ni sjajne zabave – u petak, 24.05. uz vodopad Kravica, u 21 h, svoj će veliki i za posjetitelje besplatni koncert održati Opća opasnost. Uz njih, nastupit će i učenici Glazbene škole Ljubuški.

U subotu, 25.05., također je na redu još jedan besplatni spektakl s početkom u 21h, a radi se o koncertu Crvene jabuke.

Festival LJOF 2024 ove se godine održava od 23. do 26.05., a ovaj jedinstven festival sporta, zabave i rekreacije na otvorenom povezuje i revitalizira kulturno-povijesnu baštinu i prirodne ljepote  Hercegovine duž svih natjecateljskih ruta.

Objava Otvoreni Stolačka tarča i LJOF pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?