Iz stranke Seade Palavrić i Mirsada Ćemana: Tvrdnjama da Vukoja nema veze sa HDZ-om Trojka vrijeđa inteligenciju građana

Iz stranke Seade Palavrić i Mirsada Ćemana: Tvrdnjama da Vukoja nema veze sa HDZ-om Trojka vrijeđa inteligenciju građana

Link na izvornu vijest

“Nakon što su svjesno pogazili Ustav i sve relevantne propise kako bi HDZ-u isporučili suca Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, stranke Trojke pokušavaju lako provjerljivim neistinama skrenuti pažnju s te činjenice i sakriti se od opravdanih kritika ogorčene javnosti”, stoji u priopćenju, prenosi Klix.

Smatraju da izbor Vukoje predstavlja pravno nasilje.

“Povezivanje izbora sudaca Ustavnog suda BiH s potpuno drugačijim procesom izbora sudaca u Ustavni sud FBiH i pri tome iznošenje niza neistina samo potvrđuje da Trojka nema nijedan valjan argument kojim bi opravdala brutalno pravno-političko nasilje koje su proveli za potrebe imenovanja HDZ-ovog Marina Vukoje u Ustavni sud BiH”, navodi se.

Dodaju da Trojka ignorira činjenice da su različite ovlasti i nadležnosti državnog i entitetskih ustavnih sudova, te da je potpuno različit proces izbora sudaca.

“Osim toga, Trojka je, nabrajajući izabrane kandidate, svjesno propustila spomenuti i bivšeg SDP-ovog ministra koji je u prošlom mandatu izabran za suca Ustavnog suda Federacije BiH”, priopćeno je.

U nastavku ističu da Trojka vrijeđa inteligenciju građana.

“Tvrdnjama da je prvorangirani kandidat i da nije blizak HDZ-u BiH, Trojka ne samo da ne može sakriti činjenicu da je Vukoja ‘prvorangiran‘ zahvaljujući glasovima zastupnika HDZ-a i Naroda i pravde, te da je bio kandidat HDZ-a za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, već time vrijeđaju inteligenciju građana pred kojima pokušavaju opravdati svoj postupak”, navodi se.

Napominju da umjesto laži i jeftinih spinova Trojka treba objasniti javnosti zašto su na inzistiranje HDZ-a pristali na, kako tvrde, nezakonit izbor Vukoje u Ustavni sud BiH, dodajući da je to navodno priznao zastupnik Naše stranke Damir Nikšić.

“Također bi konačno trebali objasniti zašto su HDZ-u isporučili JP Autoceste FBiH, Fond za zaštitu okoliša, upravu Razvojne banke FBiH i FERK, te što još planiraju isporučiti toj stranci u zamjenu za pozicije u vlasti na državnom i entitetskom nivou”, zaključuju iz SDA.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?