Akcije Netflixa uzletjele blizu rekorda

Akcije Netflixa uzletjele blizu rekorda

Link na izvornu vijest

NJUJORK – Netflix (NFLX) se približava najvišem nivou vrijednosti akcija svih vremena, koji je postigao u novembru 2021. godine, dok investitori pozdravljaju prodor kompanije u sport, a taj njen sektor podržan oglasima nastavlja da jača.

Akcije Netflixa uzletjele blizu rekorda

FOTO: Pixabay

Netflix je nedavno dobio prava na streaming za dvije NFL utakmice koje će se emitovati na Božić, kao dio ugovora za tri sezone. Kompanija je takođe rekla oglašivačima, na svom prvom predstavljanju u maju, da je njen oglasni nivo dostigao 40 miliona mjesečno aktivnih korisnika globalno, što je značajan skok u odnosu na 15 miliona korisnika koje je kompanija otkrila u novembru i povećanje od 35 miliona korisnika u poređenju sa istim periodom prošle godine, piše SEEbiz.

Ovaj rast dolazi jer je Netflix povećao cene svojih pretplata bez oglasa u pokušaju da privuče više korisnika na svoju ponudu podržanu oglasima.

Netflixovo suzbijanje deljenja lozinki takođe je podiglo rast prihoda i povećalo ukupnu bazu pretplatnika platforme, sa još više od devet miliona korisnika dodatih u prvom kvartalu.

U petak se akcijama trgovalo na oko 685 dolara. Akcije su 17. novembra 2021. završile na rekordnoj visini od 691,69 dolara.

Akcije Netflixa porasle su oko 40 odsto od početka godine, ali to nije bio sasvim lak put. U aprilu je kompanija rekla da će prestati da izveštava o brojevima pretplatnika početkom sljedeće godine, što je izazvalo zabrinutost oko dugoročnog rasta korisničke baze i dovelo do pada akcija.

Ipak, neki analitičari sa Wall Streeta pohvalili su nedavne poteze kompanije da podstakne rast prihoda, a analitičarka Needhama Laura Martin ponovila je svoju ocenu i ciljnu cenu od 700 dolara u novoj belešci objavljenoj u ponedeljak.

Ona je rekla da je optimistična u vezi sa globalnom razmerom kompanije i nedavnim povećanjem cena njene premium ponude, zajedno sa mogućnošću povezivanja sa drugim uslugama, kako bi se smanjio odlazak korisnika ili otkazivanje pretplatničkih planova.

Analitičarka je dodala da predviđa daljnje ubrzanje prihoda zbog oglašavanja, koje bi takođe trebalo povećati marže.Biznis.rs

Чланак Akcije Netflixa uzletjele blizu rekorda се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?