Dodik: Imaju li Hrvati, Srbi i Bošnjaci pravo na međusobni dogovor ili svi moramo služiti interesima Amerike?

Dodik: Imaju li Hrvati, Srbi i Bošnjaci pravo na međusobni dogovor ili svi moramo služiti interesima Amerike?

Link na izvornu vijest

Predsjednik RS Milorad Dodik osvrnuo se na izjavu veleposlanika SAD u BIH Michaela Murphya.

– Mirno razdruživanje je prijetnja interesima SAD, reče jučer Murphy. Imaju li Srbi, Bošnjaci i Hrvati pravo na neki svoj interes u BiH ili je samo važan interes SAD, a sva tri naroda treba da služe tom interesu? Imaju li pravo Srbi, Bošnjaci i Hrvati sami da se dogovore? Kako se dogovorimo, tako će nama biti. Ili treba da budemo pokusni kunići u nečijem eksperimentu.

Je li vam nedovoljno sve vaše bogatstvo, pa biste i ovo naše malo da uzmete? Najveća zabluda bošnjačkih političara je da Amerika želi da ostvari interese Bošnjaka. Naš narod kaže: “Tuđa ruka svrab ne češe”. Nije Austrija anektirala BiH da bi je razvila, već da bi odavde odvukla sve što se moglo odvući. Kako je bilo tada, tako je i danas, samo je drugi protagonista. Ameriku zanimaju samo njeni interesi, a za Bošnjake, Srbe i Hrvate ih briga kao za lanjski snijeg. Kao što ih nije bila briga za Iračane, Sirijce, Libijce, Egipćane, Afganistance, u čijim zemljama su napravili kaos isključivo zbog svog interesa.

Amerika nikada i nikome nije davala, već je uzimala. Ne znam zašto bošnjački političari naivno vjeruju da su oni posebni i da će njima nešto dati. Ako je netko i imao iluzije, Murphy ih je jučer raspršio. Bošnjaci svoj interes, kao i Srbi i Hrvati, mogu ostvariti samo međusobnim dogovorom – naveo je Dodik.

The post Dodik: Imaju li Hrvati, Srbi i Bošnjaci pravo na međusobni dogovor ili svi moramo služiti interesima Amerike? first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?