Po naredbi Tužiteljstva BiH uhićeno nekoliko dužnosnika, Galić trebao biti uhićen u Posušju

Po naredbi Tužiteljstva BiH uhićeno nekoliko dužnosnika, Galić trebao biti uhićen u Posušju

Link na izvornu vijest

Po naredbi Tužiteljstva BiH u ponedjeljak, 8. srpnja lišeni su slobode pomoćnik zapovjednika Jedinice Granične policije Trebinje Blagoje Milović i državljanin BiH i Hrvatske Ivica Bago, zbog kaznenih djela organizirani kriminal, nedopušten promet trošarinskih proizvoda, zloupotreba položaja ili ovlaštenja i drugih kaznenih djela.

Navedenu istragu Tužiteljstvo BiH provodi sa Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Srpske, dok je u realizaciju aktivnosti lišenja slobode uključena Državna agencija za istrage i zaštitu – SIPA. Istragom je, pored drugih osoba, obuhvaćen i zamjenik direktora SIPA-e Zoran Galić, zbog sumnje u izvršenje kaznenih djela: primanje dara i drugih oblika koristi i zloupotreba položaja ili ovlaštenja, u periodu dok je obavljao dužnost direktora Granične policije BiH.

Avaz je ranije pisao kako je Galić ‘pobjegao’ u Hrvatsku. ”On se javio kolegama, kazavši da se nalazi na bolovanju u toj državi. Za sada se sve provjerava”, navodi se u tekstu. T

akođer, postoje osnovi sumnje da je za sada nepoznata osoba iz navedenih institucija koje su uključene u istragu, osumnjičenom Zoranu Galiću dostavila informaciju o istrazi i planiranim mjerama i radnjama protiv njega, čime bi počinilo kazneno djelo povreda tajnosti postupka, te će Tužiteljstvo BiH, sa domaćim institucijama i međunarodnim partnerima, sprovesti istragu kako bi identificiralo i u skladu sa zakonom procesuiralo navedenu osobu.

Osumnjičeni Galić je, nakon dobivenih informacija, 8. srpnja u popodnevnim satima ilegalno prešao granicu Bosne i Hercegovine, te pobjegao u Republiku Hrvatsku gdje se i sada nalazi. Istraga u ovom predmetu korupcije visoke razine se nastavlja dalje, a provodi se uz direktnu podršku EUROPOL-a, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

The post Po naredbi Tužiteljstva BiH uhićeno nekoliko dužnosnika, Galić trebao biti uhićen u Posušju first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?