Otkrivena 42 radnika na crno, kazne 150.000 KM

Otkrivena 42 radnika na crno, kazne 150.000 KM

Link na izvornu vijest

SARAJEVO – Poreski inspektori izvršili su na području Federacije BiH /FBiH/ 64 kontrole i tom prilikom otkrili 42 neprijavljena radnika, zapečatili 14 objekata, te izdali 64 prekršajna naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 150.000 KM.

Otkrivena 42 radnika na crno, kazne 150.000 KM

FOTO: Pixabay

U ovim kontrolama otkriveno je 35 poreskih obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, tri poreska obveznika koji nisu imali instalisan fiskalni uređaj i pet objekata koji nisu imali odobrenje za rad izdato od strane nadležnog organa, saopšteno jeiz Poreske uprave FBiH.

U akcijama koje su sprovedene od 23. do 27. jula, učestvovali su inspektori kantonalnih poreskih kancelarija Mostar, Novi Travnik, Zenica, LJubuški i Goražde, a njima su bili obuhvaćeni poreski obveznici koji obavljaju različite uslužne djelatnosti.

Kontrole su izvršene u toku radnog dana, ali i u dane vikenda u popodnevnim i noćnim satima, u cilju provjere poštovanja Zakona o fiskalnim sistemima i angažovanja neprijavljenih radnika.

Srna

Чланак Otkrivena 42 radnika na crno, kazne 150.000 KM се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?