<div>Prodaja McDonald'sa u svijetu pala prvi put u više od tri godine</div>

Prodaja McDonald’sa u svijetu pala prvi put u više od tri godine

Link na izvornu vijest

NJUJORK – McDonald’s je izašao sa podacima o iznenađujućem padu prodaje u cijelom svijetu, prvom padu u 13 kvartala, budući da je veća cijena Big Maca udaljila osvještenije kupce od prodajnih mjesta ovog hamburgerskog diva.

<div>Prodaja McDonald'sa u svijetu pala prvi put u više od tri godine</div>

FOTO: Pixabay

Stalna inflacija prisilila je potrošače s nižim primanjima da se prebace na pristupačnije opcije prehrane kod kuće. To je potaknulo lance brze hrane kao što su McDonald’s, Burger King, Wendy’s i Taco Bell da se oslone na specijalne ponude kako bi potaknuli promet kupaca, javlja Reuters.

Globalna prodaja pala je jedan posto u drugom tromjesečju, u poređenju sa prosječnom procjenom analitičara od povećanja od 0,5 posto. Ukupni prihod porastao je za jedan posto.

McDonald’s je u junu pokrenuo specijalnu ponudu obroka od 5 dolara na većini svojih lokacija u SAD-u. Planirano je produžiti tu ponudu u augustu kako bi se vratili kupci koji su prestali jesti vani.

Izvršni direktor Chris Kempczinski rekao je da su potrošači postali diskriminatorniji u svojim navikama potrošnje.

Najveći udarac za McDonald’s je to što su potrošači s niskim primanjima značajno smanjili posjete i to je i više nego uzrokovalo smanjenje prometa koje McDonalds inače ima u teškim vremenima“, rekao je analitičar Edward Jones Brian Yarbrough.

Kompanije poput McDonald’sa i Starbucksa takođe su bojkotovane od potrošača zbog povezanosti s ratom u Gazi, što je pogodilo njihovu prodaju na tržištima Bliskog istoka.

FENA

Чланак Prodaja McDonald’sa u svijetu pala prvi put u više od tri godine се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?